Orădenii sunt invitaţi, miercuri, în Parcul Libertăţii, de fotograful Adonis Hercuţi pentru a dona bani în scop caritabil, pentru operaţia de refacere a calotei craniene a lui Daniel Kocsis. În schimb, doritorii vor primi câte o fotografie digitală făcută în parc.

Daniel Kocsis este un tânăr în vârstă de 19 ani care în luna februarie a suferit un accident violent. În timp ce descărca lemne pentru foc dintr-un autovehicul împreună cu tatăl său, o bucată i-a zdrobit capul, provocându-i un traumatism cranio-cerebral sever.

După accident, tânărul a suferit trei intervenţii chirurgicale pe creier şi a stat în comă aproape trei săptămâni. Medicii nu i-au dat speranţe, însă băiatul s-a trezit şi a început să îşi mişte picioarele şi mâna stângă. Capul, însă, i-a rămas deformat, lipsindu-i o mare parte din calota craniană. De asemenea, tânărul nu mai poate vorbi, comunicând numai prin gemete, iar vederea i-a fost grav afectată.

Pentru a se putea recupera, Daniel are nevoie de o operaţie ce presupune montarea unei plăci metalice care să îi protejeze creierul şi să îi refacă forma capului. Acest fapt presupune, însă, costuri foarte mari, pe care părinţii (care mai au încă trei fete) nu şi le permit, tatăl fiind singurul care întreţine familia dintr-un salariu modest.  

Prietenul său din copilărie, Adonis Hercuţi, s-a gândit să implice orădenii făcând ce ştie el mai bine: fotografii.

Aşadar între orele 14 şi 17.30 Adonis îi va aştepta pe cetăţeni lângă Parcul Intelectualilor. 

"Poţi să vii cu familia, prietenii, căţelul, pisica ta… orice, eu te fotografiez! Iar în schimb, primeşti o fotografie, dar mai mult decât o simplă fotografie, primeşti o amintire şi de fiecare dată când o vei primi te vei gândi că ai ajutat o persoană", a scris Adonis Hercuţi pe contul lui de Facebook. În schimbul fotografiei orădenii trebuie să facă o donaţie de minimum 10 lei. Poza va fi trimisă de fotograf în format digital pe adresa de mail, sau pe Facebook.

Tot pentru a-l ajuta pe Daniel, clubul Rotary Marghita organizează sâmbătă, la ora 9.30, un cros cu lungimea de doi kilometri. Startul va fi în faţa Primăriei din Marghita, iar taxa de participare este de 50 de lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii.

Toţi banii vor ajunge la familia lui Daniel. Potrivit unei postări pe pagina clubului, tânărul mai are nevoie de încă 6.000 de euro de strâns pentru operaţie.