Pasionaţii de fotografie vor putea vedea, începând de vineri, 5 iunie, imaginile realizate de Gelu Vrabie, medic chirurg la Spitalul CFR din Oradea, într-o nouă expoziţie amenajată la Galeria "Euro Foto Art" din Oradea, Piaţa 1 Decembrie nr. 12.

Vernisajul se va desfăşura la ora 18 şi, potrivit unui comunicat semnat de artistul fotograf Ştefan Tóth AFIAP, preşedintele Asociaţiei Internaţionale "Euro Foto Art, va fi transmis online pe pagina organizaţiei.

Expoziţia, intitulată "Impresii Urbane", este cea de-a treia semnată de medicul orădean.

Conform comnicatului, Gelu Vrabie s-a născut în luna decembrie 1963 şi este chirurg la Spitalul Clinic CFR din Oradea. "Este absolvent al cursului de tehnică fotografică digitală organizat în cadrul "Euro Photo Art Academy", condus de către artistul fotograf Claudiu Szabó EFIAP, vicepreşedintele Clubul Fotografic "Nufărul" Oradea în anul 2013", iar la scurt timp după absolvire a devenit "membru activ" al clubului.

"Artistul fotograf promovează fotografia creativă de calitate, renunţând la imagini artificiale la care foarte mulţi valorifică elemente de senzaţie, de bravură sau de spectacol ieftin. În cadrul expoziţiei, publicul vizitator va putea descoperi mai multe fotografii artistice într-o abordare, prelucrare şi prezentare altfel, grupate sub genericul «Impresii urbane». Este de apreciat şi modul în care este valorificată lumina în cadrul imaginilor, care oferă o stare emoţională de excepţie a subiectelor fotografiate", arată Ştefan Tóth.

Informarea mai notează şi că expozantul are convingerea că "arta capătă sens doar atunci când este împărtăşită". "În esenţă, chiar dacă posedă multiple valenţe, nu este decât o altă formă de comunicare... Din multitudinea formelor de expresie artistică m-am simţit atras de arta fotografică într-o bună măsură datorită forţei de impact emoţional pe care cred că o poate dezvolta imaginea faţă de cuvântul scris. «O imagine valorează cât o mie de cuvinte», spunea un proverb chinezesc. Pe de altă parte, continuă să mă fascineze ideea de a itera profunde trăiri interioare prin descifrarea mesajelor «scrise cu lumină»", a precizat, conform informării, Gelu Vrabie.

Toate imaginile care vor fi expuse se pot viziona pe site-ul asociației.

În cadrul vernisajului de vineri, moderat de Ştefan Tóth AFIAP, lucrările vor fi prezentate de criticul de artă Ramona Novicov, iar momentele muzicale vor fi oferite de Thurzó Sándor József (violă), reprezentant al formaţiei "Duo Varadiensis" din Oradea.

Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului până la data de 7 iulie 2020, zilnic, de luni până vineri, între orele 8 şi 19.

Accesul publicului va fi gratuit.