Fotograful orădean Ovi D. Pop şi-a îmbogăţit palmaresul cu noi medalii obținute pentru fotografiile sale. Cea mai importantă "achiziţie" este o medalie de aur primită, miercuri, la un concurs de fotografie din Moscova.

Imaginea premiată la Competiţia internaţională de fotografie, la categoria Fine Art-Abstract, este cunoscută fanilor de pe reţelele de socializare, reprezentând un drum şerpuit, surprins în două anotimpuri. De altfel, fotografia a strâns numeroase distincţii anul acesta.

"Este un drum (foto jos) dinspre Derna pe care am reuşit să îl surprind în două anotimpuri, este cea mai apreciată fotografie din acest an", a explicat artistul fotograf. 

Acest premiu este mai important decât altele tocmai pentru că, de această dată, concursul nu a fost organizat în cadrul Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică. "A fost un concurs mai special, iar juriul a fost alcătuit din zece fotografi" a explicat fotograful.

De altfel, chiar sâmbătă, artistul a mai primit un premiu important, cu aceeași poză. De această dată premiul a fost luat în cadrul Sandven International Photography Circuit (SIPC) 2019 - Salonul PhotoVivo din Singapore, la secţiunea Open Color.

O altă medalie de aur primită sâmbătă a fost pentru o fotografie nud. "Changes" (foto) tot în cadrul concursului de fotografie din Singapore, la categoria Alb-negru.

Până acum, în acest an, Ovi D. Pop a strâns în total nu mai puţin de 144 de premii, dintre care 63 sunt medalii de aur.

În altă ordine de idei, recent Ovi D. Pop dar şi Adela Rusu, care conduc împreună Varadinum Foto Club, au fost distinşi cu titulatura de Excelenţă cu rang de argint din partea Federaţiei Internaţionale de Artă Fotografică, singura recunoscută de către UNESCO.