Fotografiile a şase fotoreporteri bihoreni au fost selectate pentru a fi expuse la Debreţin. Imaginile au fost alese dintre cele înscrise într-o competiţie anume creată pentru fotoreporteri, la începutul acestui an, de către Asociaţia Internaţională "Euro Foto Art".

Atunci, fotoreporterii bihoreni, alături de trei fotoreporteri din Hajdú Bihar, au trimis 86 fotografii realizate anul trecut, iar acum, cele 72 acceptate în competiţie vor fi arătate publicului în cadrul unei expoziții ce va debuta în seara de 15 august, în centrul "Kölcsey"din Debreţin.

Dintre fotoreporterii bihoreni care au trimis lucrări se numără: Ciprian Iovan de la ziarul "Crişana", Ovi D. Pop EFIAP de la săptămânalul "Zi de zi", Ovidiu Sălăgean, Lorand Szilagyi de la BIHOREANUL, Tamás Otto Szombati de la fostul ziar "Reggeli Újság" şi Remus Toderici, de la "Crişana".  De asemenea, au fost invitaţi fotoreporteri din Hajdú Bihar, şi anume Csaba Kocsis din Berettyóújfalu, Péter Kovács din Püspökladány ziarul "Hajdu Bihari Napló", Tibor Oláh din Debrecen, de la Agenţia M.T.I.

În cadrul concursului, desfăşurat la începutul acestui an, jurizarea a fost realizată de criticul de artă Ramona Novicov şi artiştii fotografi Teodor Pantea EFIAPs şi Ştefan Tóth AFIAP. Astfel, Cupa Fotoreporterilor Bihoreni i-a revenit lui Ciprian Iovan, fotorepoerter la "Crişana", fotografiile lui reuşind să strângă 270 de puncte. Cu doar un punct diferenţă, Remus Toderici, tot de la "Crişana" s-a clasat pe locul doi. Fotografiile lui Tibor Oláh din Debrecen, fotoreporterul Agenţiei MTI, au fost premiate cu locul al treilea. Locul patru a fost luat de  Ovi  Pop EFIAP, de la săptămânalul "Zi de zi", iar locul cinci a fost obţinut de fotoreporterul Lorand Szilagyi de la BIHOREANUL. Locul şase i-a revenit fotoreporterului Péter Kovács de la ziarul "Hajdu Bihari Napló" din Debreţin.

Acum, imaginile acceptate de juriu vor putea fi admirate şi la Debreţin. Vernisajul se va desfăşura în cadrul evenimentelor dedicate "Carnavalului Florilor", pe 15 august, de la ora 17, la centrul  "Kölcsey" din Debreţin.

Expoziţia va rămâne la dispoziţia publicului până la finalul lunii august.

Mădălina Sim,
Studentă