Procurorii DIICOT Oradea au reținut vreme de 24 de ore un cetățean străin pe care l-au prins cu 1,1 kilograme de canabis în mașină și cu încă 14 kilograme din același drog în locuința sa din Marghita. Imaginile făcute publice de polițiști și procurori arată că drogurile erau în două trollere. 

1 kilogram la purtător...

„La data de 21.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, cetățean străin, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc”, se arată într-un comunicat publicat marți de DIICOT. 

Poliția Bihor a transmis tot marți o informare mai detaliată pe marginea acestui caz, precizând că inculpatul este un bărbat de 42 de ani, cetățean străin, cu reședință în România. Totuși, nici polițiștii nu precizează ce naționalitate are dealerul de droguri. 

Polițiștii Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Oradea, împreună cu procurorii DIICOT Oradea au găsit și ridicat din mașina străinului „1,1 kilograme de canabis, 2 telefoane mobile și 25.450 de lei”. Potrivit DIICOT, bărbatul deținea acele droguri „în vederea comercializării”. 

... încă 14 kilograme acasă

Bărbatul a fost dus la sediul DIICOT Oradea, reținut 24 de ore, iar între timp locuința lui a fost verificată de oamenii legii, care au găsit acolo o cantitate mare de droguri. „Totodată, pentru documentarea și probarea activității infracționale a bărbatului bănuit, a fost efectuată o percheziție domiciliară la locuința acestuia, din municipiul Marghita, în urma căreia au fost descoperite și ridicate în vederea cercetărilor 14 kilograme de canabis, sub formă de muguri”, precizează IPJ Bihor.

Luni, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bihor a dispus măsura controlului judiciar față de inculpat, pentru o perioadă de 60 de zile. Procurorii DIICOT au formulat o contestație împotriva acestei hotărâri, ei cerând arestarea preventivă a bărbatului.

Cercetările în acest caz continuă, bărbatul fiind bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!