Echipele Franţei şi Belgiei s-au calificat sâmbătă în finala Campionatului European de Baschet Feminin Junioare de la Oradea, după ce în penultimul act al competiţiei reprezentativa "cocoşului galic" s-a impus în faţa Suedei cu categoricul scor 80 - 37, în timp ce Belgia a câştigat la limită, la diferenţă de doar două puncte confruntarea din cea de-a doua semifinală, disputată în compania reprezentativei Spaniei.

Astfel, duminică, de la ora 20, echipa Franţei va întâlni selecţionata Belgiei în meciul care va decide noua campioană europeană la baschet feminin Under 18.
Partida dintre cele două formaţii este programată la Arena Antonio Alexe.
În finala mică, de la ora 17.45, tot la Arena Antonio Alexe, Serbia va întâlni echipa Spaniei.

Sâmbătă, echipa României a avut liber, urmând să evolueze duminică, în ultima zi a turneului, cu începere de la ora 12.45, la sala Universităţii, în compania Sloveniei, în meciul care va decide ocupantele poziţiilor 11 şi 12.

Sâmbătă s-au mai desfăşurat două partide, pentru locurile 5-8, în cadrul cărora Olanda a dispus de reprezentativa Turciei cu scorul de 81 la 73, iar Polonia a învins Serbia după un joc de mare luptă, la 2 puncte diferenţă, cu 63 la 61.


Programul jocurilor ultimei zi a Campionatului European de Baschet Feminin de la Oradea:

Pentru locurile 1-2 (finala mare): Franţa-Belgia (ora 20)
Pentru locurile 3-4 (finala mică): Spania-Suedia (ora 17.45)
Pentru locurile 5-6: Olanda-Polonia
Pentru locurile 7-8: Turcia-Serbia
Pentru locurile 9-10: Cehia - Italia
Pentru locurile 11-12: România Slovenia (ora 12.45)