Supărare mare la Săcueni, unde cu voturile celor 11 reprezentanţi UDMR, Consiliul Local a decis să oblige locuitorii orăşelului să plătească Primăriei taxa pentru colectarea deşeurilor odată cu taxele şi impozitele locale, scutind astfel firma AVE de efortul şi cheltuiala încheierii de contracte cu persoanele fizice şi de adunatul banilor.

N-ar fi o problemă dacă taxa nu ar fi fost stabilită la un preţ piperat, de 12 lei/lună/persoană, pentru ridicarea unui tomberon de 40 litri o dată pe lună, dar mai ales dacă şeful AVE Săcueni, Béres Attila, care e şi fratele primarului Béres Csaba, şi consilier local, n-ar fi condus el însuşi şedinţa, situându-se în conflict de interese.

Protestele consilierilor din opoziţie (3 de la PSD, 2 de la PNL şi un independent) au fost zadarnice, aşa că în ianuarie locuitorii vor fi obligaţi să semneze o declaraţie de impunere prin care acceptă plata către Primărie pentru colectarea deşeurilor, formularul votat de majoritatea din Consiliu încheindu-se, culmea, cu formula "menţionez că în exprimarea consimţământului nu am fost influenţat sau constrâns, motiv pentru care îmi exprim acordul liber şi în cunoştinţă de cauză". Noa, dacă-i musai, cu plăcere...