Fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova, patronii magazinului de vise "Euphoria", precum şi cei trei colaboratori ai lor, prin care vindeau substanţe cu efect psihotrop - Toma Martin, Lucian Heveşi, şi Iosif Daniel Lingurar - au fost arestaţi.

Judecătorii au admis joi seară cererea procurorilor de arestare preventivă în cazul tuturor celor cinci inculpaţi, pe numele lor fiind emise pentru 29 de zile.

Sentinţa a fost, deja, atacată cu recurs de avocatul celor cinci. Cel mai probabil recursul se va judeca luni, la Tribunalul Bihor.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, atât fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova, cât şi ceilalţi trei tineri, Toma Martin, 21 de ani, Lucian Heveşi, 25 de ani, şi Iosif Daniel Lingurar, 26 de ani, au fost reţinuţi miercuri, după o acţiune în forţă a poliţiştilor antidrog şi a procurorilor DIICOT, care au făcut mai multe percheziţii.

Gruparea traficanţilor de etnobotabice era coordonată de fraţii Ciprian Iova, 29 de ani, şi Ovidiu Iova, 27 de ani, ambii profesori de sport, care, în perioada martie - octombrie, au procurat etnobotanice de la diverse persoane fizice din ţară, prin intermediul firmelor de curierat rapid, pe care, mai apoi, le-au distribuit în Oradea prin intermediul "locotenenţilor" lor.

Distribuitorii vindeau cu schimbul, asigurând consumatorilor distribuţia non-stop, livrând marfa inclusiv la domiciliul clientului. Cei trei distribuitori erau plătiţi pentru serviciile prestate în funcţie de cantitatea de produse vândute, spun poliţiştii.

Detalii pe această temă, în articolul: Fraţii Ciprian şi Ovidiu Iova, comercianţi de etnobotanice, au fost duşi în cătuşe la DIICOT Oradea