Compania Pelican Impex, controlată de fraţii Teodor şi Adrian Maghiar, a început să construiască la Cluj-Napoca un spital care va avea o suprafaţă totală de 23.000 metri pătraţi şi care va necesita o investiţie de 50 de milioane de euro.

Potrivit Ziarului Financiar, care îl citează pe medicul Adrian Maghiar, proiectul va fi sprijinit printr-un credit de la Erste Bank, instituţie care a finanţat şi primul spital al grupului Pelican, construit la Oradea în 2008. Atunci, valoarea lucrărilor s-a ridicat la 15 mi­lioane de euro.

"Investiţia de la Cluj a fost demarată. Am achiziţionat terenul, am obţinut autorizaţiile necesare construcţiei, iar în prezent suntem în faza de realizare a fundaţiei viitorului spital. Estimăm că până în vara anului viitor spitalul Pelican de la Cluj va deveni funcţional. Totodată această investiţie va genera câteva sute de noi locuri de muncă", a declarat Adrian Maghiar.

Spitalul Pelican din Cluj va avea o capacitate totală de 330 de paturi, 10 săli de operaţie multifuncţionale, două săli de naştere naturală, două săli de cezariene, dar şi o sală de naşteri cu bazin cu apă. De asemenea, unitatea va beneficia de un centru de imagistică, cabinet de radiote­ra­pie, laborator de analize şi laborator ana­tomo-patologic. În cadrul unităţii vor funcţiona şi ca­binete de cercetare uni­ver­sitară.

Dacă această investiţie se va realiza, ar fi unul dintre cele mai mari pro­iecte de spital anunţate până acum pe piaţa locală, mai menţionează sursa citată.

Compania Pelican Im­pex, care administrează şi spi­talul din Oradea, este deţinută de medicii Marius Adrian Maghiar, Teodor Traian Maghiar, Ovidiu Gogu Cacuci şi farmacista Felicia Sotoc.

Conform site-ului Ministerului Finanţelor Publice, compania Pelican Impex a fost înfiinţată în anul 1992 la Oradea, înregistând în 2009 o cifră de afaceri de 28,4 milioane de lei (circa 6,7 milioane de euro), cu un număr mediu de 214 angajaţi.