Bihorul nu duce lipsă de oameni bogaţi. Pe lângă Zoltan Teszari, în topul milionarilor români întocmit de revista Capital mai apar şi numele fraţilor Ioan şi Viorel Micula, a căror avere a mai scăzut faţă de anul 2010, când erau cotaţi cu 580-620 milioane euro. Acum, averile se încadrează la 210-220 milioane de euro, care îi clasează abia pe locul 21. Totuşi, un lucru pozitiv este că brandul Izvorul Minunilor se menţine în top 5 vânzări.

Patronul Lotus Center, Alexander Mudura, e şi el în top, pe locul 132, cu o avere estimată la 40-42 milioane de euro. În ultimii ani, omul de afaceri s-a axat şi pe investiţii în agricultură, respectiv în domeniul energiilor regenerabile.

Un alt bihorean (prin adopţie) din acelaşi top este Marcel Bărbuţ, patronul Adeplast, a cărui avere este cotată la 40 milioane de euro, plasându-l pe locul 140.

Locul 156 în Top Capital este deţinut de patronul firmei Selina, Beniamin Rus, care are o avere estimată la 34,5 milioane de euro.

După cum se ştie, cel mai bogat bihorean din Top Capital este Zoltan Teszari, patronul companiei RCS&RDS, care se situează pe pe locul 6 în clasamentul celor mai bogaţi români, cu o avere de 750-800 de milioane de euro, cu 50 de milioane mai mult ca în 2011.

Locul fruntaş în Top 300 îl ocupă Frank Timiş.

Citiţi pe aceeaşi temă articolul "Zoltan Teszari dă lovitura: RCS&RDS vinde cel mai ieftin curent din România"