European Food, una dintre firmele fraţilor Ioan şi Viorel Micula, se află potrivit money.ro între primii zece datornici privaţi la stat. Cu datorii de 66 milioane lei la jumătatea anului 2010, European Food ocupă locul şapte în top.

Şi celelalte firme deţinute de afaceriştii bihoreni au datorii mari către stat. Astfel, societatea Scandic Distilleries are de plătit peste 30 de milioane de lei, în timp ce Transilvania General Import-Export este datoare cu peste 28 de milioane de lei, iar European Drinks cu mai mult de 17,6 milioane. În total, firmele fraţilor Micula, care au o avere estimată de 400-450 milioane euro, au acumulat datorii la stat de peste 165 milioane lei.

Pe locul nouă pe lista datornicilor către stat se află Principal Company, firmă care are două fabrici de mezeluri, una în Salonta şi una în Prahova. Având datorii de 54 milioane lei la bugetul de stat, societăţii i-a fost cerută insolvenţa de către mai mulţi creditori.

Pe locul întâi în topul debitorilor privaţi se află firma Electroputere Craiova, care, de mai bine de un an, este în executare silită. Cu datorii de 113 milioane lei, societatea deţinută de grupul Al Arrab se află constant în topul rău-platnicilor privaţi.

Pe locul doi urmează societatea Invest Romit, cu o datorie de 105 milioane lei. Societatea, înfiinţată la începutul anului 2007, nu a depus nici un bilanţ contabil la registrul comerţului sau Ministerul de Finanţe.

Locul trei în top este ocupat de producătorul de motoare şi turbine UCM Reşiţa, deţinut de compania INET AG, cu datorii de peste 86 milioane lei.