Frații Andrew și Tristan Tate au fost reținuți, luni seară, de polițiștii din Ilfov, de data aceasta la solicitarea autorităților din Marea Britanie, anunță site-ul stirileprotv.ro. Ei sunt acuzați că ar fi implicați în activități ilegale de natură sexuală pe teritoriul Regatului Unit.

„La data de 11 martie a.c., în jurul orei 23:15, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști din Voluntari au pus în aplicare două mandate europene de arestare, emise de către autoritățile judiciare din Marea Britanie, pentru comiterea de infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane pe teritoriul Marii Britanii. Cei doi bărbați au fost prezentați procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, față de cei în cauză”, a transmis Poliția Ilfov.

Reprezentanții fraților Tate susțin că aceștia sunt „consternați și profund afectați” de noile acuzații care li se aduc și care vizează agresiuni sexuale pe care le-ar fi comis în anii 2012-2015.

„Acuzațiile, referitoare la perioada 2012-2015, includ presupuse agresiuni sexuale, care au fost anterior respinse și clasate de către Serviciul de Parchet (CPS) în 2017-2019. Curtea de Apel București urmează să decidă astăzi cu privire la executarea mandatului. Această tentativă de reconsiderare a unor acuzații vechi de peste un deceniu i-a surprins pe frații Tate, lăsându-i consternați și profund afectați. Ei resping în mod categoric toate acuzațiile și exprimă dezamăgirea profundă față de faptul că astfel de acuzații serioase sunt aduse din nou în atenție fără dovezi noi semnificative”, au transmis reprezentanții celor doi, citați de aceeași sursă.

În vara anului trecut, frații Andrew și Tristan Tate au fost trimiși în judecată în România, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată şi viol în formă continuată. Ei ar fi obligat femei să creeze materiale pornografice, care apoi erau vândute pe site-uri de profil, afacere care le-ar fi adus celor doi frați, cu cetățenie britanică și americană, importante sume de bani.

Frații Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relații de iubire, arată anchetatorii, apoi le sechestrau într-o casă din județul Ilfov. Victimele au povestit că în vila din judeţul Ilfov era amenajat un studio de videochat, fiind întâmpinate la venire de paznici înarmaţi. Totodată, ar fi fost obligate să îşi facă tatuaje cu mesajul „owned by Tate", adică „deținută de Tate”.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!