Galeria „Matei Stegerean” din secția Muzeului Orașului Oradea din Cetate a găzduit marți vernisajul expoziției jurnalistei Camelia Bușu. Prima expoziție personală a orădencei, intitulată „Free pass în fața scenei”, a fost organizată de Asociația Internațională „Euro Foto Art” (AIEFA) din Oradea și Summit Agro România, în parteneriat cu Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune.

Spaţiul expoziţional a devenit neîncăpător pentru publicul doritor să admire selecţia de 24 de fotografii expuse, se arată într-un comunicat transmis miercuri de Euro Foto Art.

Ştefan Tóth István, preşedintele AIEFA şi curatorul expoziţiei, a deschis evenimentul subliniind importanţa fotoreporterilor în structura unei redacţii. "Odată cu apariţia aparatelor de fotografiat digitale, multe redacţii au renunţat la această funcţie, însă jurnalista Camelia Buşu a reuşit să se specializeze autodidact şi să surprindă momente deosebite în cadrul concertelor rock", a declarat acesta.

Camelia Buşu a mulţumit AIEFA şi Summit Agro România pentru sprijinul acordat şi a vorbit despre experienţa ei din spatele aparatului de fotografiat.

"Pentru mine, fotografierea concertelor înseamnă o satisfacţie deosebită. Deşi nu am un aparat de fotografiat performant, consider că am două abilităţi importante: răbdare şi ochi bun", a explicat ziarista cotidianului Jurnal bihorean.

Evenimentul a fost completat de o interpretare muzicală oferită de artista Dafina, fiica Cameliei Buşu, care a încântat audienţa cu piesele "Lost", "Du-mă" şi "Între două lumi". 


Sursa foto: Csíki János

În încheiere, Ştefan Tóth István i-a înmânat jurnalistei Camelia Buşu certificatul de patronaj al AIEFA, un simbol al recunoaşterii contribuţiei sale în domeniul fotografiei.

Expoziţia "Free pass în faţa scenei" poate fi admirată la Galeria "Matei Stegerean" până pe 28 august 2024, între orele 8 şi 20, accesul fiind gratuit.

De asemenea, fotografiile expuse vor fi vizibile şi pe ecranele din mijloacele de transport public ale municipiului Oradea, datorită parteneriatului dintre AIEFA şi OTL SA.

Pentru cei care nu pot ajunge la expoziţie, lucrările sunt disponibile online pe site-ul Euro Foto Art, iar vernisajul a fost transmis în direct pe pagina de Facebook a Euro Foto Art.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!