Premierul României, Marcel Ciolacu, a numit luni seara un nou vicepreşedinte la Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc (ONJN). Este vorba despre un frizer care nu are niciun fel de experienţă în domeniu, dezvăluie G4Media.ro.

ONJN este singura autoritate naţională abilitată să autorizeze şi să supravegheze piaţa păcănelelor şi a pariurilor online. Aceasta se află în subordinea Ministerului Finanţelor.

Potrivit site-ului G4media.ro, noul vicepreşedinte Cristian Gabriel Pascu a fost numit la propunerea Ministerului Finanţelor. Potrivit CV-ului său, acesta a absolvit o facultate de drept particulară la vârsta de 32 de ani, după ce anterior a obţinut o diplomă în coafură.

Conform surselor citate de G4Media, iniţial PNL a prezentat un candidat pentru această poziţie, însă Guvernul a respins propunerea, astfel că Cristian Pascu a fost numit în funcţie.

Anterior, Pascu a fost şi consilier local în cadrul Primăriei Sectorului 6 din Bucureşti şi a fost membru al Consiliului de administraţie al Centrului de Inovare şi Proiectare Urbană Sector 6.

Experienţa lui Pascu este în mare parte legată de industria de înfrumuseţare, unde a deţinut funcţii de administrator la mai multe saloane. De asemenea, el a fost şi consultant în domeniul construcţiilor şi al tehnologiei.

CV-ul său indică şi o perioadă în care a fost prezentator la Euforia TV, un post de televiziune care în prezent se numeşte Happy Channel, şi a fost frecvent menţionat în presa tabloidă în contextul unor scandaluri din industria divertismentului.

În ciuda lipsei de experienţă în domeniul jocurilor de noroc, Pascu susţine că experienţa sa ca antreprenor şi în conducerea diverselor afaceri îl califică pentru noua sa poziţie.

"Strict pe domeniul jocurilor de noroc nu pot să spun că am o experienţă în domeniu. Experienţa mea relevantă e ca antreprenor, am avut foarte multe businessuri în diferite domenii. Am terminat o facultate de drept la vremea ei, am avut mai multe experienţe de business. În general în tot ceea ce fac încerc să fac cât mai bine", a declarat acesta într-o discuție cu reporterul G4media.ro. 

Întrebat dacă poate spune în baza cărei legislaţii a fost înfiinţat şi funcţionează Oficiul Naţional pentru Jocuri de Noroc, Pascu a comentat că trebuie să se documenteze. "Dacă mă puneţi să ştiu legislaţie pe domeniu chiar nu vă pot ajuta, e un domeniu relativ nou. Gândiţi-vă că numirea a fost făcută aseară, acum e ora 8 dimineaţa şi în secunda asta îmi cereţi să ştiu legislaţia. Am fost numit acolo pentru că atunci când mi s-a dat o sarcină am dus-o la capăt. Lăsaţi-mă să intru în pâine şi vă stau la dispoziţie cu toate detaliile despre legislaţie", a mai zis Pascu pentru sursa citată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!