În timp ce alte fete de vârsta ei sunt înnebunite de tot ce e nou şi la modă, Corina se ambiţionează să ducă mai departe cântecul românesc, în special pe cel bihorean.

Cântă de mică muzică populară, iar datorită vocii şi anilor de canto a strâns deja destule concerte în judeţ şi a înregistrat propriile melodii. Sunt primii paşi spre viitorul ei album, care o va lansa pe scena muzicii populare...

Fată... populară

Corina nici măcar nu-şi poate imagina ce ar face dacă nu ar cânta. A vrut de mică să urce pe scenă, aşa că părinţii au dat-o la Liceul de Artă din clasa a V-a. Acum, studentă fiind în primul an la Facultatea de Muzică, bihoreanca se poate lăuda cu 8 ani de studiu la pian, patru la chitară, dar şi alţi patru de canto clasic.

"Sunt la specializarea pedagogie muzicală şi am ales să fac şi muzică populară, şi muzică uşoară. Profesorii mi-au spus că vocea mea se pliază pe ambele genuri, o calitate pe care puţini interpreţi o au", se mândreşte tânăra. Cum e obişnuită încă din liceu cu scena şi cu interpretarea, Corina este invitată adesea să concerteze prin comunele bihorene, fie singură, fie alături de ansambluri din judeţ.

Muzica e leacul ei

Frumoasa şi-a propus să-şi valorifice şi mai mult talentul, iar ţinta ei este să devină o interpretă cunoscută de muzică populară, dar şi de muzică uşoară. Începutul a constat în înregistrarea primelor melodii proprii, două de muzică populară şi una de muzică uşoară. Şi, pentru că o voce bună nu e neapărat îndeajuns pentru a asigura succesul, după ce a făcut câţiva ani de balet, tânăra a învăţat să danseze hip-hop alături de o trupă locală şi plănuieşte să se apuce şi de actorie.

"Trebuie să ştii să transmiţi mesajul melodiilor, în special al celor populare, care sunt foarte sentimentale", explică fata. Corina este ea însăşi o tânără sensibilă, iar atunci când e supărată apelează la folclor. E "leacul" ei, cum îi place să spună. Şi şi-a propus să-l folosească pentru a descreţi frunţile tuturor celor care o vor asculta...


FOLCLORISTA
Corina Marta
Vârstă: 19 ani
Ochi: verzi
Zodie: Scorpion
Înălţime: 1,52 m
Greutate: 45 kg
Măsuri: 86-63-90
Hobby: muzica, dansul