Deşi arată trăsnet la cei 20 de ani ai săi, Simona Sturz nu se gândeşte să profite numai de acest atu, aspirând la vreun post de fotomodel sau unul de asistentă sexy la vreo emisiune TV. Frumoasa e sigură că deţine calităţile necesare pentru o carieră în justiţie.

Simona s-a mutat toamna trecută în oraşul de pe Crişul Repede şi s-a înscris la Facultatea de Drept, cu planurile făcute de-acasă. Nicidecum nu vrea să fie o avocată de divorţuri ori restituiri de terenuri. Preferă să-i scoată basma curată pe traficanţii de droguri sau pe hoţi!

Pro-penal

Absolventă de filologie-franceză a Colegiului Naţional Dragoş Vodă din Sighetul Marmaţiei, un oraş cu 40.000 de locuitori din Maramureş, Simona Sturz a ales să vină la Oradea pentru a se înscrie la Facultatea de Drept. "De mică am vrut să devin avocat, mi se pare o meserie în care simţi că trăieşti şi nu ai parte de rutină", explică frumoasa, care se vede specializându-se în drept penal. "Mi se pare mai interesant să am un caz de trafic de droguri decât unul de divorţ. Şi cred că se câştigă mai bine".

Deşi vine dintr-un mic orăşel, noua casă îi pare prea liniştită fetei. S-ar fi aşteptat să găsească la Oradea forfota specifică marilor centre urbane. "Înainte să vin mă gândeam că va fi un oraş agitat, dar nu-i nici pe departe aşa. Cred că mă plictisesc mai mult decât acasă", spune Simona. În schimb, maramureşanca nu neagă faptul că se bucură din plin de avantajele studenţiei. "Dacă vreau să dau muzica tare, o dau, dacă vreau să sar prin casă, sar, fiindcă nu mai e mami să îmi interzică, iar asta îmi place!", se înveseleşte studenta.

Extravagantă

Simona nu ascunde faptul că este o fire excentrică, şi îi place să se mai "prostească" uneori. "Într-o zi am mers împreună cu colega mea de apartament să ne cumpărăm prăjituri îmbrăcate în pijamale, capot şi papuci, până în celălalt capăt al oraşului", se mândreşte frumoasa.

Shoppingul, o pasiune la modă printre colegele ei de generaţie, pe Simona o lasă rece. "Nu suport să pierd timpul la cumpărături. Dacă merg în mall, probez maxim două-trei haine, îmi cumpăr repede una şi plec", zice studenta.

Nici ca avocată nu plănuieşte să se omoare mai mult cu cumpărăturile. În fond, pentru a-şi susţine pledoariile în apărarea infractorilor va fi suficientă roba.


SE VREA ÎN BAROU
Simona Sturz
Vârstă: 20 ani
Ochi: verzi
Zodie: Balanţă
Înălţime: 1,72 m
Greutate: 53 kg
Măsuri: 90-62-93
Hobby: excursii, muzică