Fotomodelul răpit în Milano, Chloe Ayling, se află în centrul unui scandal, după ce presa italiană a sugerat că britanica şi-a înscenat răpirea şi a ridicat semne de întrebare cu privire la versiunea oferită de tânără asupra a ceea ce s-a întâmplat.

Informaţia a fost publicată de Reuters şi preluată de Digi24.ro, pornind de la faptul că mai mulţi localnici din satul în care Chloe susţine că a fost ţinută captivă spun că tânăra a ieşit într-un bar cu bărbatul reţinut şi că au mers inclusiv la cumpărături.

Avocatul care o reprezintă pe tânără, Francesco Pesce, a declarat că este convins că tânăra spune adevărul şi a respins orice acuzaţii conform cărora tânăra şi-ar fi pus la cale răpirea. De altfel, scrie Digi 24, el a confirmat ieşirile, susţinând astfel că tânăra în vârstă de 20 de ani a sperat că va fi eliberată dacă îi face pe plac celui care o ţinea captivă: "A crezut că cea mai bună idee este să se poarte frumos cu răpitorul, pentru că el i-a spus că ar vrea să o elibereze şi a crezut că cel mai bun lucru este să nu intre în conflict cu el. Aşa că a mers cu el la cumpărături, a mers să îşi cumpere pantofi şi nu a încercat să fugă. Dar cred că era îngrozită şi chiar dacă ar fi vrut să ceară ajutor, nu a făcut-o pentru că îi era frică", a declarat Francesco Pesce pentru BBC Radio 4.

Modelul a fost criticat şi pentru numeroasele apariţii în presă, inclusiv pentru o şedinţă foto în care apare.

Poliţia italiană a anunţat că un bărbat a fost arestat în legătură cu răpirea, iar acesta şi-ar fi recunoscut deja vina şi a declarat că modelul urma să fie vândut pe dark web, dacă nu se plătea o răscumpărare de 300.000 de dolari.

Avocatul femeii a mai spus şi că Ayling ar fi fost răpită în plină stradă, după ce bărbatul a injectat-o cu un sedativ, a legat-o şi a băgat-o într-o maşină. Când au ajuns în comuna aflată lângă Milano, acesta ar fi dezlegat-o pe Chloe, însă a ameninţat-o că o va ucide dacă va încerca să fugă sau să ia legătura cu cineva. "O fată de 20 de ani, sedată, băgată într-o valiză şi răpită. Pot să înţeleg de ce era îngrozită. Nu e nevoie să fii imobilizat ca să-ţi fie teamă de o ameninţare cu moartea", a mai declarat el.