Fiecare alee a Parcului 1 Decembrie a fost "semnalizată", sâmbătă seară, prin "gulguţe", adică nişte lumânări puse într-o "candelă" de hârtie. La iniţiativa Cercetaşilor, zeci de tineri s-au implicat în organizarea a unuia dintre cele mai inedite evenimente care s-au desfăşurat în plan local.

Nici nu se lăsase întunericul când tinerii cercetaşi, dar şi copilaşi de niciun metru înălţime, au aprins miile de lumânări, supărându-se pe vântul cel obraznic că le stinge la doar câteva clipe după ce au început să scânteieze.

Majoritatea orădenilor care s-au aflat la începutul acţiunii în parc erau acolo întâmplător, dar au fost bucuroşi să vadă că Oradea mişcă. Magicianul Eduard a reuşit să adune în jurul său zeci de oameni, la fiecare reprezentaţie pe care a făcut-o.

Priviri curioase au atras şi expoziţiile de fotografie, unde pozele au fost prinse cu clame pe nişte sfori agăţate între copaci. Andrei Andriţcu, Horia Bogdan, Mara Graur şi Alexandra Cioaca au fost artiştii fotografi care şi-au expus lucrările în parc.

Şi fetele membre ale Asociaţiei D'art au făcut orădenii să învârtă capul după ele, deoarece au fost îmbrăcate în rochii realizate din materiale neconvenţionale, precum CD-uri sau staniol.

Nu a lipsit muzica, pentru că grupul Ad-Hoc a umplut parcul de sunetul medieval. De asemenea, un grup de elevi ai Şcolii Generale Oltea Doamna a impresionat trecătorii cântând la chitară şi voce.

Câţiva membri ai grupului de poezie Sala 07 au recitat, în mijlocul parcului, iar elevi ai Liceului de Artă au expus lucrări realizate din materiale reciclabile. Una din lucrările care au impresionat orădenii a fost un om realizat din PET-uri care împinge un coş de cumpărături.

Concluzia trasă de toţi cei care au trecut prin parc este clară: evenimentul a fost unul reuşit, iar orădenii ştiu să aprecieze frumuseţea lucrurilor mărunte...