Traseismul politic şi fuga din Bihor le-a asigurat un nou mandat în Parlament foştilor PDL-işti bihoreni Petru Filip şi Octavian Bot.

Trecut la PSD, fostul primar al Oradiei şi preşedinte al PDL Bihor, Petru Filip, a candidat pentru un post de senator în Vrancea şi numărătoarea paralelă făcută de USL arată că această formaţiune a câştigat toate mandatele din judeţ. Astfel, Filip rămâne senator în Parlamentul României pentru încă patru ani.

De asemenea, deputatul Octavian Bot, ales în 2008 în numele PDL, dar sărit la începutul acestui an în tabăra PNL, a candidat într-un colegiu de deputat din Sectorul 2 Bucureşti, după ce liberalii bihoreni au refuzat să-l accepte lângă ei.

Chiar şi asta i-a purtat noroc căci, potrivit secretarului general al PSD, Liviu Dragnea, USL a obţinut toate mandatele din Bucureşti. Astfel, şi Octavian Bot a închis colegiul său, obţinând peste 50% din voturi.

La nivel naţional, numărătoarea paralelă a USL arată că alianţa a obţinut 346 de mandate de parlamentari, adică un procentaj de 73,6%.