Spunând din capul locului că informaţia pe care o deţine e neoficială, mai precis că la Consiliul Judeţean n-a ajuns confirmarea în scris, vicepreşedintele CJ Dumitru Voloşeniuc a anunţat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL, că a aflat că Bihorul va primi bani de la guvern pentru modernizarea aeroportului orădean.

"Se pare că judeţul Bihor va primi 37 de milioane de euro pentru aeroport", a declarat Voloşeniuc. Proiectul de modernizare a aerogării a trecut de trei comisii de analiză din Ministerul Transporturilor, iar acum se află la cea de-a patra. "Surse din Minister au spus că va trece", a precizat Voloşeniuc.

Dacă banii vor veni într-adevăr, aşa cum vicele CJ a aflat, înseamnă că pedeliştii au acceptat singura condiţie impusă de preşedintele CJ Bihor, Radu Ţîrle, la trecerea din PNL la PDL.

Ţîrle declara pentru BIHOREANUL în luna octombrie, când s-a aflat că doreşte să se înscrie în PDL, că a impus o singură condiţie partidului de la guvernare: să aloce Bihorului 25 milioane de euro pentru modernizarea pistei aeroportului, deziderat pe care Ţîrle a promis în 2008 că-l duce la bun sfârşit în mandatul său de preşedinte al CJ.

Suma pe care Guvernul PDL e dispus să o aloce acum aeroportului orădean este mai mare decât cea cerută de Ţîrle. De asemenea, e mai mare şi decât ce a cerut senatorul liberal Cornel Popa, printr-un amendament la Legea bugetului de stat pe anul 2012.

Popa pretindea, pentru extinderea şi modernizarea suprafeţelor aeroportuare la Aeroportul Oradea, 30 de milioane de lei, motivând că actuala pistă nu mai corespunde standardelor de siguranţă în traficul aerian, iar astfel aeroportul ar putea deveni nefuncţional.