Cel mai mare evazionist din domeniul produselor petroliere, orădeanul Racz Attila, o duce boiereşte în Ungaria, unde a fugit în toamna anului 2015, cu puţine zile înainte să fie condamnat la 7 ani de închisoare de Curtea de Apel Bucureşti, într-un dosar instrumentat de DNA central, pentru prejudicierea cu 20 milioane euro a bugetului de stat.

Prin intermediul unui antrepozit fiscal din Slobozia, un grup coordonat de el cumpăra motorină ca materie primă, scutită de accizare sub motiv că urma să fie prelucrată, dar în realitate o comercializa prin intermediul unui lanţ de benzinării.

Bihorel a aflat că recent Racz şi-a sărbătorit cu fast a 50-a aniversare a zilei de naştere, la unul dintre hotelurile de mare lux din capitala Ungariei, St. George, dovadă că i se cam rupe undeva că mai are o condamnare la Tribunalul Braşov, la 5 ani de închisoare, şi încă un dosar în anchetă, la DIICOT Bucureşti, pentru alte isprăvi evazioniste de zeci de milioane de euro.

Ceea ce Bihorel încă n-a aflat e dacă la bairamul lui Racz participanţii i-au urat "La mulţi ani" cu sau fără suspendare.