Un român aflat pe lista FBI a celor mai căutați infractori a fost prins și arestat în Budapesta în timp ce pleca de la o piscină, au anunțat reprezentanții poliției din țara vecină. Pe numele lui, FBI pusese o recompensă de 10.000 de dolari.

Ștefan Alexandru Barabas, născut în Iași, este căutat fiindcă, în 2007, alături de doi complici, ar fi sechestrat-o, amenințat-o și șantajat-o pe o milionară din Statele Unite ale Americii. 

Potrivit datelor publicate de FBI, cei trei infractori au reușit să pătrundă în locuința unei milionare din South Kent (Connecticut) și s-au ascuns într-un dulap, așteptând ca angajații care aveau grijă de casă să plece. Târziu în noapte, Barabas si ceilalți au ieșit cu arme și cuțite, au legat-o pe victimă și pe un prieten de-al ei, iar pe parcursul acelei nopți i-au injectat pe cei doi cu o substanță, spunându-le că e un „virus ucigaș”.

Agresorii le-au spus victimelor că dacă le predau 8,5 milioane de dolari vor primi antidotul, altfel vor muri. 

Victimele nu au cedat, așa că după mai multe ore răufăcătorii le-au obligat să bea somnifere, iar ei au plecat cu o mașină pe care au furat-o din garajul femeii. 

Celelalte două persoane implicate în această infracțiune au fost prinse de autorități, însă Ștefan Alexandru Barabas a reușit să se ascundă, iar în 2010 să părăsească SUA. FBI bănuia că el s-ar putea afla în Ungaria, întrucât iubita lui este unguroaică.

În prezent sunt în desfăşurare procedurile de extrădare în SUA.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!