Baronul PSD Ionel Arsene, căutat fiindcă are de executat o pedeapsă de șase ani și opt luni de închisoare pentru trafic de influență, s-ar fi predat autorităților din Italia.

Surse judiciare citate atât de Digi24.ro, cât și de stirileprotv.ro spun că Ionel Arsene s-a predat în orașul Bari, din sud-estul peninsulei. 

Potrivit procedurii, Ionel Arsene urmează să fie dus în fața unui judecător care va decide dacă pune sau nu în aplicare mandatul european de arestare emis pe numele baronului fugar.

Fostul președinte al Consiliului Județean Neamț a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Brașov la 6 ani și 8 luni de închisoare cu executare, sub acuzația de trafic de influență.

Ionel Arsene a fost acuzat că ar fi luat bani pentru a interveni, în 2013, pe lângă conducerea Agenției Naționale de Integritate pentru a îndeparta din funcție un rival politic.

După ce a fost pronunțată condamnarea definitivă, Ionel Arsene nu a fost de găsit. Presa centrală scria atunci că ar fi fugit în Italia. El a fost dat în urmărire generală în toată Europa, el fiind plasat pe lista „Most Wanted” a Poliției Române.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!