Un incendiu puternic a avut loc în noaptea de luni spre marţi, într-o gospodărie din satul bihorean Şimian. Un hambar în care se aflau baloţi de fân şi de paie s-a făcut scrum, din pricina unei ţigări aruncate fără grijă.

Pompierii din Valea lui Mihai au intervenit (foto) între orele 2.15 şi 3.05, reuşind să lichideze flăcările. Totuşi, proprietarii gospodăriei au rămas fără 75 de baloţi de fân şi 15 baloţi de paie.

Pe de altă parte, luni, în jurul orei 14.15, specialiştii pirotehnişti din cadrul ISU Crişana au intervenit în Nojorid, pentru asanarea de muniţii neexplodate.

În timp ce făcea lucrări agricole, un localnic a găsit o bombă aruncător de calibru 82 de milimetri, provenită din cel de-al Doilea Război Mondial, iar pompierii au ridicat-o, transportat-o şi depozitat-o în condiţii de siguranţă.

ISU Crişana recomandă persoanelor care descoperă muniţii neexplodate să nu le atingă, iar când execută diferite activităţi şi depistează muniţii, să sisteze imediat lucrările, să îndepărteze întregul personal din zona periculoasă şi să anunţe de urgenţă, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgenţă profesioniste.