Biroul de presă al Primăriei Oradea a fost prins cu minciuna, motiv pentru care două angajate, Claudia Bonchiş şi Mirela Macra, au fost penalizate cu 10% din salariu timp de o lună.

Comisia de Disciplină a Primăriei a constatat că anul trecut cele două s-au "cartelat" între ele ca şi cum ar fi fost ambele la serviciu, deşi era doar una singură, cu rândul.

Prima plecase în vacanţă Bonchiş, fără să depună însă nicio cerere de concediu, iar apoi Macra, care a făcut-o doar pentru o parte din perioada cât a lipsit.

Bihorel a aflat că şiretlicul a fost descoperit şi raportat primarului Florin Birta de şefa acestora, Anca Deac. Purtătoarea de cuvânt a Primăriei ar fi fost supărată să vadă că angajate cu funcţii inferioare - Macra chiar cu salariu mai mare, având vechime şi calitate de funcţionar public - s-au dedat la minciună pentru a le fi plătite zile nemuncite.

Chiar dacă nu ar fi adevărat că Deac le-a pârât şi în realitate cele două au fost descoperite prin monitorizarea camerelor de supraveghere de pe holuri, incidentul a tensionat atmosfera de lucru în Biroul de presă.

Funcţionarii care nu apucă să îşi ia concedii din cauza volumului mare de muncă nu sunt foarte încântaţi să ştie că două colege au fost şi cu rucsacul în vacanţă, şi cu pontajul făcut...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!