Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale – 10 octombrie, Fundația Ruhama în colaborare cu instituția Avocatul Poporului organizează la Oradea un eveniment de informare și instruire adresat managerilor și specialiștilor din Serviciile Sociale și Socio-medicale din Bihor. Evenimentul are loc la Hotel Forum Continental, ora 10:00.

Scopul evenimentului este de a contribui la sporirea vigilenței managerilor și specialiștilor din Serviciile Sociale și Socio-medicale din Bihor asupra asigurării calității în serviciile pe care le oferă, precum și asupra asigurării protecției depline a persoanelor - copii, vârstnici, persoane cu handicap, aflate în grija acestora.

Participanții la eveniment sunt furnizorii de servicii precum: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, Direcția de Asistență Socială Oradea, Centrul  Medico-social de Psihiatrie Nucet, Direcția de Sănătate Publică Bihor, și alți furnizori de servicii sociale și socio-medicale.

Așteptările ridicate de la acest eveniment se datorează atât prezenței specialiștilor care au calitatea de formatori, vorbitori în cadrul evenimentului, experți angajați sau colaboratori ai instituției Avocatul Poporului, Centrul Zonal Alba, respectiv dna Felicia Boțan – jurist, dna Conf. Univ. Dr. Radu Carmen Corina, dl. Mihai Copăceanu – psiholog, cât și tematicilor evenimentului care vor crea spațiul unei dezbateri privind  practicile și reglementările de prevenire a torturii și a altor pedepse ori tratamente aplicate cu cruzime, inumane sau degradante, contenționarea și alte subiecte de interes în serviciile sociale.

Evenimentul organizat la inițiativa Fundației Ruhama și în colaborare cu instituția Avocatul Poporului, este urmare a faptului că organizația neguvernamentală bihoreană a fost invitată de către instituția Avocatul Poporului în anul 2016, să  participe la activitățile organizate în cadrul mecanismului național de prevenire a torturii, a tratamentelor inumane şi degradante.

Ca urmare a experienței de monitorizare în spațiile rezidențiale în care se află temporar sau pe termen lung diferite categorii de persoane, Fundația Ruhama a propus astfel organizarea unei sesiuni de instruire în folosul creșterii calității serviciilor sociale și socio-medicale bihorene și în acord cu legislația în materie.

Începând cu anul 2004, Fundația Ruhama formează specialiști în domeniul serviciilor sociale și asigură programe de calificare profesională pentru îngrijitori de bătrâni, lucrători sociali sau îngrijitori de copii, fiind prima școală bihoreană autorizată pentru calificarea adulților în meseriile menționate.

Detalii suplimentare pot fi obținute la telefonul 0723-352.103, Tina Daragiu – co-fondator al Fundației Ruhama.