Fie că este vorba de persoane fizice, grupuri de iniţiativă ori ONG-uri, aceştia sunt aşteptaţi în următoarea perioadă să depună proiecte pentru cea de-a patra ediţie a Swimathon Oradea, un maraton de înot organizat anual de Fundaţia Comunitară, în scopul sprijinirii iniţiativelor sociale şi caritabile din urbe.

Proiectele pot fi depuse până pe 2 mai, pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea, la secţiunea Swimathon, urmând ca dintre acestea să fie selectate un număr de 10 care vor fi incluse în maratonul de înot care va avea loc pe 25 iunie la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu".

"Fundaţia Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea şi activismul local, oferind celor ce doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii şi voluntarii, cât şi cu cei ce au nevoie de sprijin", au precizat reprezentanţii FCO într-o informare de presă.

Anul trecut, în urma Swimathon-ului, au fost finanţate proiecte precum "Recuperare medicală copii cu afecţiuni neuromotorii », al Fundaţiei Mihai Neşu ( 8.243,51 lei), « Terapie pentru Rareş », al Asociaţiei Rareş Ştefan (5.378,38 lei) şi « Amenajarea unui loc de joacă pentru preşcolari », al Liceului Iuliu Maniu (5.260 lei), proiectul din urmă fiind sprijinit şi de BIHOREANUL.