Fundaţia Comunitară Oradea lansează astăzi apelul de proiecte pentru Swimathon Oradea 2020. Până pe 31 iulie 2020, ONG-uri sau grupuri de iniţiativă din judeţul Bihor îşi pot înscrie cauzele/proiectele pentru a participa la o ediţie mai aparte, pe platforma https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/creeaza.

Din 2013, la Swimathon Oradea se fac valuri de generozitate pentru a schimba pozitiv mica noastră comunitate bihoreană. An de an, ne-am dat întâlnire la Bazinul Olimpic "Ioan Alexandrescu" cu oameni cu suflet mare şi spirit civic, angajaţi din companii, antreprenori şi chiar copii pentru a exersa empatia, implicarea socială şi dărnicia pentru cauze relevante şi transformatoare pentru judeţul nostru. Swimathon ne-a făcut oameni mai atenţi la nevoile din jurul nostru şi ne-a implicat într-un fenomen colectiv mai important decât noi.

Anul acesta nu ne vom mai întâlni la bazin pentru mica noastră "olimpiadă". Experienţa evenimentului va pune mai presus de competiţie colaborarea şi efortul comun de a schimba în bine comunitatea. Vom păstra la această ediţie inedită emoţia, energia binelui şi generozitatea cu care bihorenii ne-au obişnuit de-a lungul anilor. Până la urmă înotul era pretextul de a face schimbări pozitive în comunitate, nu?

Ce este Swimathon?

Swimathon este un eveniment de strângere de fonduri prin care companiile, organizaţiile, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice pot desfăşura campanii de strângere de fonduri pentru susţinerea unor iniţiative, cauze sau proiecte diverse de implicare în comunitate.

Cum funcţionează anul acesta Swimathon Oradea?

1. Organizaţiile şi grupurile de iniţiativă îşi înscriu proiectele / cauzele până pe 31 iulie 2020;

Un grup de iniţiativă, fie că e format din prieteni sau că reprezintă un ONG, înscrie la Swimathon un proiect cu impact în comunitate. După validarea proiectului de către boardul FCO, fiecare echipă de proiect îşi va atrage înotători virtuali în număr nelimitat, care vor avea rolul să promoveze cauza în vederea strângerii de donaţii şi sponsorizări.

2. Înscrierea înotătorilor virtuali / echipelor de înotători-fundraiseri şi a Ambasadorilor se va face din momentul validării proiectelor până în 22 august 2020;

Swimathon Oradea 2020 nu are limite de spaţiu, timp şi cu atât mai mult de generozitate. Ediţia cu numărul 8 vine cu o provocare deschisă tuturor celor care doresc să înoate în spaţii alternative bazinului (piscine private, piscine publice, lacuri, râuri, mări, oceane, etc.) pentru a-şi îndeplini obiectivul sportiv (fiecare înotător îşi va propune propriul obiectiv în funcţie de propriile capacităţi sportive). Dacă până acum evenimentul aduna la un loc preponderent înotători bihoreni, anul acesta oricine şi de oriunde poate înota la Swimathon Oradea până în data de 22 august 2020. În paralel, se vor putea înscrie maximum 40 de înotători experimentaţi în înotul în ape deschise, pentru a participa în data de 22 august 2020, de la ora 10:00, la competiţia demonstrativă (fără spectatori, dar cu transmisii live din teren pentru cei de-acasă) pe care o vom organiza la Kingsland Ineu. Tot atunci vom premia cu 1000 lei proiectul susţinut de înotătorul care va obţine cel mai bun timp în proba de 5000 m, iar la finalul campaniei de strângere de fonduri vom acorda un alt premiu de 1000 lei pentru proiectul care va mobiliza cele mai multe fonduri în toată această perioadă.

Fundaţia Comunitară Oradea încurajează generozitatea, solidaritatea şi activismul local, oferind celor care doresc să se implice în rezolvarea problemelor din comunitate o modalitate de a face acest lucru. Prin intermediul unor evenimente sportive, ONG-urile se întâlnesc într-un cadru dinamic atât cu donatorii şi voluntarii, cât şi cu cei ce au nevoie de sprijin.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe site-ul Fundaţiei Comunitare Oradea http://www.fundatiacomunitaraoradea.ro/activitati/swimathon şi pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/SwimathonOradea/ .

Claudia Abrudan
Director Executiv Fundaţia Comunitară Oradea