Fundaţia Comunitară Oradea a anunţat, vineri, că s-au strâns 521.874 lei prin mobilizarea unor oameni de bine, în lupta cu coronavirusul în Bihor.

"Reprezintă 78% din suma necesară achiziţionării echipamentelor identificate împreună cu medicii specialişti din linia întâi ca fiind urgente în lupta cu COVID-19 în judeţul nostru", atrag atenţia reprezentanţii ONG-ului, îndemnând în continuare la donaţii.

Potrivit unui comunicat al FCO, prima prioritate a fost procurarea unui videolaringoscop şi a unei staţii centrale cu zece sisteme de monitorizare pentru funcţiile vitale în valoare totală de 268.376 lei. În plus, au fost achiziţionate 4000 de kituri de testare şi recoltare în valoare de 115.294 lei. Prima livrare din această comandă va ajunge luni la Spitalul Clinic Municipal "Dr. Gavril Curteanu" Oradea.

Membrii FCO mai arată că, beneficiind de sprijinul Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, au fost achiziţionate şi livrați 100 de ochelari de protecţie şi 200 de combinezoane de unică folosinţă la Spitalul Municipal  "Dr. Pop Mircea" Marghita.

De asemenea, Asociaţia "Amia suflet de copil" şi grupul "Sunt mămică, ce să fac?" au donat pentru a acoperi costul a 300 de măşti de protecţie pentru spitalele municipal din Oradea şi Marghita.

"Următoarea urgenţă semnalată de cadrele medicale este procurarea a două aparate de ventilaţie mecanică Puritan Bennett 980 pentru cazurile critice. Costul acestor echipamente este de 242.699 lei şi avem nevoie în continuare de donaţii şi sponsorizări pentru a acoperi întreaga sumă necesară", arată FCO.

Ca urmare a colaborării mai multor companii - Superbon, RXP Advertising, Laser Concept Design, You4Edu şi Decitex RO - ONG-ul a început producerea a 500 de viziere medicale pe zi ce vor fi distribuite gratuit, în funcţie de cererile venite din spitalele judeţului.

"Mulţumim din suflet celor 533 donatori persoane fizice, companiilor Madrugada, Communications Media, Celestica, ING Tech, Hitech Cool and Heat, Velineo, Salex Prod Com, Agroind Cauceu, IPTE Romania, Eurobac, Vioral Castings, Sema Express, Eco Bihor, Ach Trans Solution, Rom Consult Expert SRL, Expert Software, Expert Biz Solutions, Expert Erp Solutions, Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare, Amia suflet de copil, grupului Sunt mămică, ce să fac? şi partenerilor de comunicare Ghid Local şi Blackboard. Donațiile se pot face la adresa: https://fundatiacomunitaraoradea.ro/cum-te-implici.html", mai arată FCO.

ONG-ul mai notează că nu reţine niciun procent din sumele strânse şi că toate comisioanele ocazionate de operaţiunile cu cardul pentru efectuarea donaţiilor sunt suportate de Fundaţia Comunitară Oradea.