La iniţiativa Fundaţiei Comunitare Oradea, odată ce desfăşurarea competiţiei Oradea City Running Day, va fi lansat proiectul intitulat "Aleargă pentru comunitate".

Proiectul are ca scop colectarea de fonduri pentru reabilitarea pistei de atletism de la Stadionul Tineretului. Conform directorului CSS LPS Bihorul, Dan Matei, şi a directoarei FCO, Andreea Maier, "proiectul îşi propune să fie un mecanism sustenabil care să producă o schimbare socială pozitivă la nivelul comunităţii orădene".

De precizat că pista de atletism de la Stadionul Tineretului nu a fost refăcută de aproximativ 40 de ani şi în prezent nu mai corespunde exigenţelor atletismului. Astfel, Fundaţia Comunitară Oradea va debuta cu finanţarea unui proiect care se doreşte inovator, "Start pentru prima pistă sintetică de atletism din Oradea".

Conform directorului LPS Bihorul, Dan Matei, pista de atletism de la Stadionul Tineretului nu deserveşte doar sportivii, ci chiar întreaga comunitate, precum şi reprezentanţii instituţiilor care presupun diferite teste sportive pentru angajaţi, gen Poliţie, Jandarmi sau Poliţia de Frontieră.

"Avem această dorinţă de a reda această pistă circuitului sportiv, sportivilor de performanţă dar şi cetăţenilor care au nevoie şi doresc să facă mişcare, cu toate condiţiile şi dotările. Am văzut care sunt condiţiile de aici şi trebuie să facem ceva. Dacă nu îndrăznim şi nu încercăm, atunci sigur nu vom putea face nimic. Pornim cu mare încredere acest demers şi sunt sigură că orădenii vor răspunde afirmativ iniţiativei noastre", a declarat Andreea Maier, directoarea Fundaţiei Comunitare Oradea.

Potrivit acesteia, prin această campanie organizatorii şi-au propus să strângă nu mai puţin de 500.000 de euro, bani care, spun specialiştii, îi vor ajuta foarte mult însă nu vor fi suficienţi.

În acest sens, prin acest proiect, cetăţenii şi firmele orădene pot contribui la susţinerea demersului de reabilitare a pistei de atletism donând diferite sume de bani sau direcţionând 2% din impozitul pe venit (pentru persoane fizice) sau 20% din impozitul pe profit (pentru companii).

Proiectul va demara duminică, odată cu desfăşurarea eveimentului Oradea City Running Day, unde va fi un stand la care doritorii vor putea să doneze orice sumă de bani.