Bihorenii sub 35 de ani care doresc să dea startul unei afaceri, pot fi asistaţi gratuit de Fundaţia Ruhama, pentru a beneficia de ajutorul guvernamental de 10.000 euro pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri.

"Prin serviciile proprii oferite în cadrul Centrului Cariere, Fundaţia Ruhama asistă gratuit tinerii în vederea înfiinţării firmei, întocmirea planului de afaceri, depunerea online a aplicaţiei, angajarea resurselor umane societăţii comerciale şi accesării alocaţiei financiare nerambursabile, respectiv 10.000 euro", se arată într-un comunicat transmis de Fundaţia Ruhama.

Cei interesaţi pot să meargă la Centrul Cariere situat pe strada Universităţii nr. 4 sau să sune la numărul de telefon 0259-456.180. Programul de lucru cu publicul este de luni până vineri, între 9 şi 16, iar persoanele de contact sunt consilierii juridici Monica Suciu şi Ana Maria Turcaş.

Activitatea lansată este găzduită gratuit în cadul proiectului "Informat, Instruit, Angajat", proiect implementat în parteneriat cu Fundaţia Carpatica, Universitatea din Oradea prin Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane şi Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor.

Executivul a anunţat săptămâna trecută un nou program guvernamental prin care tinerii de până în 35 de ani care vor să înceapă o afacere şi nu au mai fost asociaţi sau acţionari la vreo firmă pot obţine 10.000 de euro nerambursabili de la stat. Aceştia trebuie să aibă un plan bun de afaceri cu care vor aplica online, pentru a putea obţine un punctaj cât mai mare.