Poliţiştii de frontieră au oprit, la Borş, un utilaj de construcţii marca Manitou, în valoare de circa 23.000 de euro, despre care au descoperit că fusese furat în februarie din Marea Britanie. Utilajul urma să ajungă la o firmă din România.

"În data de 02.03.2020, în jurul orei 07.50, s-a prezentat la P.T.F. Borş, judeţul Bihor, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român M.C, în vârstă de 34 de ani, care conducea un automarfar cu semiremorcă, ambele înmatriculate în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire prezentate, un utilaj de construcţii marca Manitou, pentru o firmă din România", a transmis, marţi, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea. 

După ce au făcut verificări în bazele de date, poliţiştii au aflat că utilajul figurează ca fiind furat, alertă introdusă de autorităţile din Marea Britanie în luna februarie.

"Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că nu avea cunoştinţă despre faptul că utilajul în cauză era căutat de autorităţi, el având doar rolul de a-l transporta din Marea Britanie în România, în baza unei comenzi de transport primite de la firmă", a precizat reprezentanta ITPF Oradea.

În acest caz, utilajul în valoare totală de aproximativ 23.000 euro a fost indisponibilizat, iar în cauză se fac cercetări pentru tăinuire la furt.