Fanii heavy-metal au luat "ţeapă"! Festivalul Rock Evolution, care se anunţa a fi cel mai mare de acest gen organizat vreodată în Oradea, a fost anulat cu două zile înainte de start.

Mai exact, miercuri, în jurul orei 22.30, organizatorii de la firma NZS Production au anunţat oficial că evenimentul a fost anulat, după ce cu câteva ore înainte începuseră să circule zvonuri în acest sens pe site-urile de specialitate.

Atât pe pagina de Facebook a Rock Evolution cât şi pe pagina creată ca "eveniment", firma NZS Production a publicat un comunicat oficial în care se scuză spunând că motivele anulării evenimentului ar fi "alimentarea cu curent a locaţiei şi neînţelegerile între cei care trebuiau să furnizeze curentul destinat festivalului".

Organizatorii nu specifică, însă, care au fost problemele concrete legate de furnizarea energiei electrice şi nici nu explică ciudăţenia că detaliul alimentării cu curent a locaţiei - poate cel mai important din punct de vedere organizatoric - a fost lăsat pentru ultimul moment.

"Nu am reuşit să găsim sub nicio formă altă alternativă, drept urmare cu foarte multe regrete şi dezamăgiri ţinem să anunţăm că festivalul se anulează! Trupele anunţate pentru acest festival vor fi contactate pentru a nu face deplasarea şi rezilierea contractelor, iar cei care au achiziţionat deja bilete îşi vor putea recupera banii de la Eventim. Ne cerem scuze tuturor pentru acest eşec neaşteptat venit pe neprevăzute!", este singurul lucru pe care îl scriu organizatorii în comunicat.

Anunţul firmei NZS Production a stârnit furia fanilor orădeni, dar şi a celor din alte colţuri ale ţării, care şi-au cumpărat bilete şi aşteptau să-şi vadă trupele preferate live, la Oradea. Anunţul făcut de organizatori a primit sute de comentarii şi injurii, compania fiind acuzată că a premeditat ţeapa, "concertul Sepultura" fiind o păcăleală de la început.

De asemenea, fanii amintesc un episod de la sfârşitul anului 2011, când aceeaşi firmă anunţase concertul trupei Lordi la Oradea, de asemenea, anulat.

Miercuri, după ora prânzului, contactat telefonic de BIHOREANUL, Pall Deutch, unul dintre organizatori, spunea că pregătirile sunt în desfăşurare şi că festivalul va avea loc.

La Rock Evolution Oradea urmau să cânte, potrivit afişului, printre altele, formaţiile Biohazard, Three Days Grace, dar şi celebra trupă braziliană de death şi trash metal Sepultura. Festivalul ar fi urmat să aibă loc pe un teren de lângă centura oraşului aparţinând Tony Shopping Center.