Un tânăr de 30 de ani a fost reţinut, iar ulterior arestat pentru 30 de zile, fiind prins în flagrant de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate (BCCO) şi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Serviciul Teritorial Oradea,  după ce a vândut 62 pastile ecstasy în schimbul sumei de 2.500 lei.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, individul, având iniţialele M.R., a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Din câte se pare, acesta era furnizorul unor VIP-uri care frecventau cercurile exclusiviste din Oradea.

„Grupuri exclusiviste”

"Cel în cauză este bănuit că, din noiembrie 2018 şi până în prezent, ar fi comercializat ecstasy şi MDMA, în judeţul Bihor, individual sau prin intermediul altor distribuitori", sintetizează un comunicat al Poliţiei Bihor.

"În cauză s-a stabilit faptul că mai multe persoane desfăşoară activităţi de comercializare de substanţe stupefiante către diverse persoane potente din punct de vedere financiar care frecventează cluburile şi grupurile exclusiviste din municipiul Oradea", explică şi comunicatul DIICOT.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, bărbatul se numește Radu Marin și acționa în zona adiacentă unor localuri din zona centrală, cum ar fi cele din strada Vasile Alecsandri sau Pasajul Vulturul Negru. 

Încă 5 anchetaţi

Flagrantul de joi a avut loc într-o parcare din Oradea. De altfel, în aceeaşi zi, anchetatorii au făcut o percheziţie domiciliară, fiind descoperite alte 120 de pastile ecstasy, cantitatea de 15 grame de MDMA (numele științific atribuit ecstasy), un cântar de mare precizie şi sumele de 1.500 de lei şi 550 de euro.

DIICOT mai arată că în cauză se mai efectuează cercetări sub aspectul comiterii aceleiaşi infracţiuni faţă de alte 5 persoane.

De altfel, vineri, anchetatorii au mai făcut încă trei percheziţii, în alte locuri, ocazie cu care s-au descoperit 4 pastile extasy, 6,2 grame cannabis, 0,5 grame haşiş şi 1,1 substanţă pulverulentă - posibil cocaină.

Avea „agenți de vânzări”

Potrivit poliţiştilor, percheziţiile de vineri au avut loc în Oradea, la domiciliile a trei persoane, cu vârste de 31, 24 şi 30 de ani, bănuite că ar fi comercializat droguri de mare risc, veniturile obţinute fiind oferite lui Radu Marin.

Astfel, au fost puse în aplicare mandate mandate de aducere pentru cele patru persoane, arată Poliţia.

"În urma audierii, faţă de persoanele în cauză, a fost dispusă reţinerea pentru 24 de ore, iar ulterior, Tribunalul Bihor a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 30 de ani (n.r. - Radu Marin). De asemenea, ulterior, a mai fost adus la audieri un alt bărbat, de 43 de ani, din Oradea, bănuit că ar fi comercializat droguri pentru bărbatul de 30 de ani", mai arată Poliţia Bihor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.