Un fotomodel transsexual a făcut senzaţie la Festivalul de Modă din Rio de Janiero, Brazilia. Lea T a defilat într-o prezentare de costume de baie, în aplauzele celor din sală, pentru creatorii colecţiei casei de modă "Blue Man".

Deşi a fost concurat de frumuseţi de talie internaţională, fotomodelul transsexual a fost vedeta serii. "Nu a fost uşor, dar toţi au fost foarte drăguţi cu mine. Toţi au fost foarte înţelegători, chiar dacă situaţia mea nu este uşoară. Aşa că am avut încredere şi am participat cu calm", a spus Lea T.

Născută sub numele Leon, Lea T s-a lansat în lumea modei în 2010, când a apărut în reclame pentru Givenchy. Transsexualul a apărut pe coperţile unor reviste celebre precum Vanity Fair şi Vogue, uneori în ipostaze controversate, precum sărutul cu supermodelul Kate Moss.

Lea T se gândeşte acum să facă operaţia de schimbare de sex în Thailanda. "Mereu voi fi transsexual, cu sau fără operaţie. Nu poţi să devii pur şi simplu femeie. Sunt ceea ce sunt şi trebuie să accept asta, să mă plac şi să fiu eu însămi", a mai spus fotomodelul.

Încurajată de primirea de la Rio de Janeiro, Lea T vrea să continue în cariera de manechin.