O româncă în vârstă de 60 de ani a reuşit să păcălească angajaţii unui magazin de bijuterii de lux din Londra şi a înlocuit diamante în valoare de 5 milioane de euro cu... pietricele din grădină. 

Lulu Lakatos s-a născut în România, dar locuieşte în Franţa, și a comis jaful dându-se drept expert în pietre preţioase. Presupusul gemolog s-a dus să evalueze şapte diamante la bijuteria Boodles din centrul Londrei şi a reuşit să plece de-acolo cu tot cu bijuterii, furt constatat de angajaţi abia în ziua următoare. 

Potrivit presei din Marea Britanie, unde acum se judecă procesul femeii, aceasta a avut un plan elaborat şi mai mulţi complici. Totul a început în 2016, când preşedintele Boodles, Nicholas Wainwright, a fost prezentat unui israelian pe nume "Simon Glas", care pretindea că este interesat să-şi investească banii în diamante valoroase. Cei doi s-au întâlnit la Monaco o lună mai târziu, unde Wainwright l-a cunoscut și pe presupusul partener de afaceri al lui Glas, un rus pe nume "Alexander". Ulterior, a fost convenită vânzarea a 7 diamante, care urmau să fie evaluate şi de "specialista" cumpărătorilor.

Aici a intrat în peisaj Lulu Lakatos, prezentată drept "Anna", care a ajuns la magazin pe data de 10 martie 2016, ca să cântărească şi să evalueze fiecare diamant în parte, chiar în prezenţa lui Wainwright. Fiecare piatră era ambalată individual şi toate puse împreună, într-o geantă cu cifru. "Anna" s-a prefăcut că face evaluarea, a pus diamantele în geanta închisă, dar ulterior a reuşit să o înlocuiască cu o geantă identică, dar în care se aflau pietre din grădină. Ea a făcut asta în timp ce Wainwright a fost chemat la etaj, pentru un telefon important.

Lakatos a părăsit magazinul liniştită, iar la ieşire a fost aşteptată de două femei. Şi-a schimbat hainele într-o toaletă publică, apoi a plecat cu trenul spre Franţa, în timp ce furtul a fost descoperit abia a doua zi. 

Pietrele furate, în valoare totală de 4,9 milioane de euro, includ un diamant în formă de inimă de 20 de carate, evaluat la mai mult de 2,5 milioane de euro, şi un diamant roz de trei carate, de peste 1,5 milioane de euro.

Doi dintre complici, Christophe Stankovic şi Mickael Jovanovic, au fost deja condamnaţi. Lakatos a fost arestată în Franţa, în baza unui mandat european de arestare, în septembrie anul trecut, şi a fost extrădată în Marea Britanie. Procesul ei este în plină desfăşurare.