Activitatea fostului director al Zonei Metropolitane Oradea, Marcel Tarţa, acum consilier judeţean PDL, e o sursă continuă de probleme chiar şi la trei ani după ce a fost schimbat din funcţie. Un orădean emigrat în urmă cu 15 ani în orăşelul canadian Kitchener şi venit luna trecută în vizită acasă a constatat uluit că sigla ZMO e aproape similară cu cea a oraşului în care s-a stabilit.

Sigla, înfăţişând un turn cu patru coloane la bază în vârful căruia flutură un steag, a fost făcută de canadieni după un monument aflat în parcul Victoria din Kitchener. Lui Ţarţa i-o fi plăcut atât de mult ideea cu steagul în vânt fiindcă şi lui i se cam fâlfâia de toată Zona Metropolitană şi nu-l interesa decât "mălaiul".

Actualul director, Adrian Foghiş (foto), a aflat şi el de penibila situaţie şi spune că, în 2007, când s-a înregistrat oficial sigla, s-a verificat dacă nu e copiată după vreo alta din Europa, dar nu s-au făcut verificări şi peste Ocean.

Cert e că, pentru ca ZMO să nu fie acuzată de furt intelectual, Foghiş a propus schimbarea siglei, cât mai repede. Bihorel propune ca simbol chiar maşina instituţiei, făcută praf de Tarţa când a fugit cu ea în concediu în străinătate. Asta sigur e originală!