Oradea se confruntă cu un fenomen aparent mărunt, dar de fapt foarte păgubos: furtul de obiecte de pe domeniul public. Din zecile de mii de flori plantate de muncitorii RER Ecologic Service prin oraş, zilnic dispar chiar şi sute de fire.

În urmă cu aproape două săptămâni, un hoţ vigilent a furat nu mai puţin de 16 arbuşti ornamentali abia plantaţi. Şi plantele nu sunt singurele pagube cu care se confruntă firma de salubritate a Oradiei.

"Avem o problemă şi cu furtul de pubele, atât de la asociaţiile de proprietari, cât şi de la orădenii care locuiesc la case", explică purtătorul de cuvânt al RER Ecologic Service, Vlad Tătaru.

Tot mai des orădenii reclamă că au rămas fără recipiente, motiv pentru care reprezentanţii societăţii îi roagă pe toţi cetăţenii ca atunci când văd că recipientele de colectare a deşeurilor sunt transportate cu alte mijloace decât maşinile RER Ecologic Service, să anunţe acest lucru la dispeceratul operatorului. "Fiecare pubelă din oraş este înseriată, astfel că, oriunde găsim un recipient, ştim de unde provine", precizează Tătaru.