Furtuna extrem de violentă care s-a abătut, duminică, asupra mai multor judeţe din zona de vest a ţării a făcut victime. Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, opt persoane - cinci din Timiş, una din Arad şi două din Bistriţa-Năsăud - au decedat, iar alte 67 de persoane au fost rănite în urma vijeliilor.

Dintre persoanele decedate, o femeie a fost strivită de un copac smuls de furtună în grădina Zoo din Timişoara, un bărbat a fost lovit de un panou publicitar luat pe sus de rafalele de vânt ce au ajuns şi la 90 de kilometri pe oră, iar alţi doi oameni au pierit loviţi de copaci, la Buziaş. 

Persoanele rănite au fost lovite de copaci, crengi sau panouri publicitare smulse de vânt. Din cei 67 de răniţi, 49 au fost în judeţul Timiş, unde furtuna a făcut ravagii şi a lăsat în urmă pagube serioase, 12 din judeţul Arad, respectiv 6 din Alba. Potrivit digi24.ro, printre răniţi se află şi doi copii, aflaţi în stare critică.

Furtuna a provocat şi alte incidente şi pagube materiale. Potrivit News.ro, mai multe maşini cu turişti sunt blocate pe Transfăgărăşan, unde traficul e oprit din cauza copacilor căzuţi pe carosabil. Pompierii interveneau duminică seara pentru curăţarea drumului.

În staţiunea Suior din Munţii Maramureşului circa 20 de persoane au rămas blocate timp de o oră în telescaun, fiind coborâte în siguranţă de echipajele de intervenţie.

În mai multe judeţe au căzut copaci şi stâlpi de electricitate peste carosabil şi peste maşini, provocând pagube. Unul dintre cele mai afectate a fost judeţul Timiş.

Premierul Mihai Tudose a declarat duminică seara că toate autorităţile statului intervin în judeţele din vest, precizând că, pe viitor, va fi implementat un sistem de alertă prin telefonia mobilă în asemenea situaţii.

Citeşte şi: Prăpăd în Bihor, după vijelie: Aproape 40 de localităţi afectate, copaci şi stâlpi de curent căzuţi, 150 de turişti blocaţi în zona Barajul Leşu (FOTO)