Furtuna care s-a abătut luni seară peste Oradea a doborât copaci de pe mai multe străzi.

Locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, a anunţat că vântul a doborât mai mulţi arbori de pe străzile Aleea Ştrandului, Războieni, Nicolae Bolcaş şi Sfântul Apostol Andrei.

Potrivit acesteia, cele mai serioase pagube s-au înregistrat pe strada Războieni, unde un nuc a căzut peste o maşină, şi pe strada Sf. Apostol Andrei, unde două case au fost lovite, în cădere, de un copac masiv.

"Din primele informaţii, pe strada Războieni, o maşină a fost uşor avariată, iar pe strada Sf. Apostol Andrei, un copac masiv a căzut peste carosabil şi două locuinţe sunt afectate. Trei echipaje lucrează încă aici: două de la descarcerare şi un echipaj al pompierilor militari, de la Detaşamentele 1 şi 2 ale ISU", a declarat luni seară pentru BIHOREANUL Camelia Roşca.

Aceasta a precizat că un raport complet al pagubelor provocate de furtună va fi făcut abia în cursul zilei de marţi.

Purtătorul de cuvânt al ISU a mai specificat că nicăieri în judeţ nu au fost semnalate inundaţii provocate de ploaia torenţială. 

Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

UPDATE:

Potrivit unui comunicat transmis marţi de ISU, pagubele înregistrate pe strada Sf. Apostol Andrei au constat în cinci metri pătraţi ţiglă, şapte metri burlan, circa zece metri pătraţi plăci bituminoase şi aproximativ doi metri pătraţi tencuială.

"Intervenţiile operative ale echipajelor de pompieri, ca urmare a solicitărilor primite într-un interval foarte scurt, au făcut ca valoarea bunurilor distruse în urma acestor evenimente să fie minimă", se mai arată în document.