Bărbatul avea 53 de ani şi a fost surprins de furtuna dezlănţuită ieri din senin în Oradea şi împrejurimi în timp ce mergea, pe un scooter, de la fiica sa, din localitatea Copăcel, spre satul Alparea, unde locuia. Medicii sosiţi la faţa locului nu au mai putut face nimic pentru el.

Totodată, o parte dintr-un depozit de mobilă second hand, de pe strada Ogorului din Oradea a ars, după ce cutia de siguranţă a provocat aprinderea unor saltele şi piese de mobilier. Pompierii iau în calcul varianta ca tabloul să fi fost atins de un trăsnet, dar deocamdată nu pot spune cu exactitate cauza aprinderii, a precizat locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana. Echipajele ajunse la faţa locului au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor, pagubele fiind neînsemnate.

Străzi inundate

Furtuna ce s-a abătut ieri după amiază peste oraş a făcut ca cerul să se întunece dintr-o dată. La ora 4 după amiază, cerul era ca noaptea, ploaia şi grindina căzută au transformat unele străzi într-un lac, iar circulaţia s-a desfăşurat cu dificultate. Strada Călugăreni, intersecţia străzii Italiană cu Aleea Rogerius şi Splaniul Crişanei sunt doar câteva exemple.

"S-a intervenit pe străzile Făcliei, Principatelor Unite, Şcoalelor, Miron Costin, Iosif Vulcan, Nicolae Jiga şi Podului iar în municipiul Marghita pe str. Borsecului. În total au fost inundate 6 locuinţe particulare, doar una fiind din Marghita, un cabinet stomatologic, o pizzerie", a precizat Herţe, adăugând că valoarea pagubelor produse au fost minime şi că niciunde în judeţ nu au fost semnalate probleme cu energia electrică.

Pe de altă parte, În Oradea, crengi de copaci s-au desprins şi au căzut pe străzi, iar doi copaci au căzut. "Municipalitatea a convocat firma SC Tajtavil SRL care se ocupă de toaletarea şi tăierea arborilor pe malul stâng al Crişului Repede. Aceasta a intervenit promt pentru ridicarea a doi arbori căzuţi pe strada Cazaban şi a unui arbore căzut la intersecţia străzilor Calea Aradului cu Oneştilor", se arată într-un comunicat trasmis de Primărie.

Potrivit informării, în această dimineaţă se desfăşoară lucrări de curăţare a balastului aruncat de vijelie pe strada Ecaterina Teodoroiu de pe străzile: Feleacului, Juhasz Gyula, Frunzei, M. Preda, Vasile Cârlova şi Negoiului. "Municipalitatea va pune piatră spartă pe aceste străzi pentru a reface carosabilul", mai precizează reprezentanţii Primăriei.

Pe strada Depoului, a fost spălat carosabilul de noroi şi s-au efectuat lucrări de evacuare a apelor, într-un canal spre Pârâul sălbatic.

UPDATE: În timp ce poliţiştii prezenţi la caz opinau că bărbatul de 53 de ani a murit lovit de trăsnet, cu toate acestea medicii de la SMURD, care au ajuns la caz, nu au găsit urme care să ateste acest fapt. "Nu există semne, că ar fi fost trăsnit, probabil că a făcut infarct. Colegii mei nu au găsit niciun semn care să ateste acest lucru. Cauza exactă  a morţii se va stabili în cursul acestei zile, la autopsie", a precizat pentru BIHOREANUL şeful SMURD Oradea, dr. Hadrian Borcea.