Furtuna puternică ce s-a abătut, vineri după amiază, asupra judeţului Bihor lasă urme. În Oradea, vântul a doborât mai mulţi copaci, printre care unul pe strada Sfântul Apostol Andrei, care a aterizat pe trei maşini. 

"Pompierii militari bihoreni intervin în mai multe localităţi pentru înlăturarea efectelor fenomentelor meteo periculoase, avertizate prin codul portocaliu, sub incidenţa căruia se află judeţul nostru. În Oradea, pompierii detaşamentelor 1 şi 2 acţionează pe strada Aleea Ştrandului şi pe strada Molidului, pentru îndepărtarea a doi copaci căzuţi pe carosabil. De asemenea, pompierii intervin pe strada Sfântul Apostol Andrei pentru degajarea unui copac căzut pe trei autoturisme", a transmis maiorul Camelia Roşca, vineri, în jurul orei 17. 

Amintim că mai multe localităţi din Bihor, inclusiv Oradea, se află, până la ora 17.30, sub alertă de tip COD PORTOCALIU de furtuni, cetăţenii mai multor zone ale județului fiind informaţi prin sistemul Ro-Alert să se adăpostească. 

Potrivit meteorologilor, în acest interval sunt așteptate intensificări ale vântului ce depășesc la rafală, de 70…90 km/h, vijelii, averse torențiale cu acumulări de peste 35...40 l/mp, frecvente descărcări electrice și grindină.

Mai mulți orădeni au publicat pe rețelele de socializare imagini care arată și alte pagube provocate de furtună, inclusiv copaci căzuți în zona aquaparkului Nympahea.

(sursa: Facebook, grupul INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA)

UPDATE, ora 17.30: Copac scos din rădăcini

Vântul a scos din rădăcini un copac pe strada George Călinescu din Oradea, iar crengile sale s-au prăbușit peste trei mașini parcate în apropiere. 


(Sursa foto: Mădălin Hinț)

UPDATE: Copac căzut pe școală

În jurul orei 18.30, mr. Camelia Roșca a transmis o informare din partea ISU Crișana referitoare la intervențiile pompierilor în Bihor, inclusiv în Oradea. Din fericire, nu au existat peroane rănite. 

„În interval de circa 15 minute, în dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Crișana au fost primite aproximativ 30 de apeluri care sesizau producerea unor situații de urgență provocate de vântul puternic. Pentru gestionarea evenimentelor semnalate au fost mobilizate de urgență mai multe echipaje de pompieri militari din cadrul Detașamentelor 1 și 2 Oradea, Detașamentului Marghita și Stației de pompieri Aleșd, precum și membrii serviciilor voluntare pentru situații de urgență Borod și Popești, reprezentanți ai disbtribuitorului de energie electrică”, a precizat reprezentanta ISU.

Potrivit acesteia, „în Oradea, pompierii Detașamentelor 1 și 2 au acționat pentru îndepărtarea copacilor doborâți de vântul puternic pe carosabil și trotuare pe străzile Xenopol Alexandru, Olimpiadei, Calea Borșului, Simion Bărnuțiu, Molidului și Aleea Ștrandului. De asemenea, pompierii orădeni au intervenit pe străzile Sfântul Apostol Andrei, Șelimbărului și Bulevardul Dacia pentru înlăturarea arborilor căzuți pe autoturisme, respectiv pentru degajarea unui copac căzut pe clădirea unei școli de pe strada Roman Ciorogariu și a unui arbore doborât de vânt pe acoperișul unei clădiri de pe strada Evreilor Deportați”.

„Pompierii Detașamentului Marghita au acționat în Chiribiș pentru înlăturarea unui copac căzut pe carosabil, iar echipajele stației de pompieri Aleșd au intervenit pentru degajarea unui arbore căzut pe firele de curent”, a mai transmis reprezentanta ISU.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!