Judeţul Bihor se află de sâmbătă seară şi până duminică la prânz sub cod portocaliu de furtuni.

Potrivit căpitanului Horia Cheregi, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, până la ora 20.15, au fost primite prin 112 doar trei apeluri, toate vizând localitatea Borod, unde circulaţia pe DN 1 a fost îngreunată după ce, în urma ploii torenţiale, şoseaua a fost acoperită de 20 de centimetri de apă.

"Am informat şi Poliţia Rutieră, pentru a trimite forţe în situaţia în care se impune dirijarea traficului", a declarat Cheregi pentru BIHOREANUL.

Celelalte solicitări au venit în legătură cu două curţi, din aceeaşi localitate, care au fost inundate.

În zonă a fost direcţionat, de la Staţia de pompieri Aleşd, un camion de intervenţie cu motompompă. Deşi apa s-a retras, pompierii au rămas în zonă şi evaluează situaţia, dată fiind avertizarea de cod portocaliu de furtuni, care va rămâne în vigoare până duminică la prânz. 

Şi la furtuna de duminica trecută localitatea Borod a fost una dintre cele mai afectate.

Căpitanul Cheregi a mai precizat că, date fiind condiţiile meteorologice, personalul ISU Crişana a fost suplimentat pe partea de dispecerat şi organizare. "Încă nu a fost cazul să aducem personal suplimentar pentru intervenţii", a precizat acesta.

Potrivit grupului de Facebook Infotrafic, o bună parte din străzile din Borod au devenit adevărate ape curgătoare. Vezi AICI cum se circulă prin Borod! 

Totodată, în Beznea, a plouat cu grindină. Vezi AICI filmarea!

UPDATE

ora 20.55: Pompierii au fost solicitaţi să intervină în Nojorid, unde mai mulţi baloţi de paie au luat foc în aer liber, la o fermă. "Incendiul a fost localizat, intervin două autospeciale cu apă şi spumă şi nu există pericol de propagare", a precizat căpitanul Cheregi pentru BIHOREANUL. Nu este exclus ca paiele să fi luat foc de la un trăsnet, însă este puțin probabil.

Ora 22.10: Potrivit reprezentantului ISU Crișana, pe parcursul serii de sâmbătă nu au mai fost înregistrate incidente. La ora 22, pompierii încă mai interveneau la Nojorid, unde peste 1000 de baloți de paie au luat foc. Nu s-au înregistrat victime.