Furtuna abătută vineri după amiază peste oraş s-a lăsat cu o maşină Volkswagen Golf avariată, în cartierul Nufărul, după ce, în jurul orei 16, un copac s-a rupt şi a căzut peste ea.

"Echipajele de pompieri militari ale Detaşamentului 1 Oradea au intervenit pe strada Liszt Ferenc, pentru degajarea unui copac căzut peste un autoturism, avariind plafonul autovehicolului, uşa şi aripa stângă spate", a declarat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, precizând că nimeni nu a fost rănit.

Tot vineri după amiază, 20 de minute mai târziu, angajaţii ISU au fost solicitaţi pe strada Râului, pentru înlăturarea unei bucăţi de tablă care era desprinsă parţial de pe acoperişul unei case şi punea în pericol siguranţa trecătorilor.

Potrivit Cameliei Roşca, pompierii nu au fost solicitaţi să intervină în alte zone din judeţ pentru înlăturarea efectelor furtunilor.

Vineri după amiază, judeţul Bihor a fost sub cod galben pentru "averse de ploaie care vor cumula izolat peste 25 l/mp, intensificări de scurtă durată ale vântului, frecvente descărcări electrice, grindină de dimensiuni mici", după cum arată site-ul Administraţiei Naţionale de Meteolorogie.

Avertizarea a intrat în vigoare la ora 15.25, fiind prelungită până la ora 18.30.