Locotenentul Cristian Herţe, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, a anunţat marţi că în urma furtunii abătute luni seară peste judeţul Bihor, ca urmare a atenţionării cod galben de ploi torenţiale, vijelii şi grindină, mai multe localităţi au fost afectate, pompierii detaşamentelor, staţiilor şi serviciilor voluntare de urgenţă din Bihor intervenind pentru remedierea situaţiilor.

Astfel, potrivit lui Herţe, luni seară, pe DN 76, între localităţile bihorene Cărpinet şi Criştior, un copac a căzut pe carosabil, îngreunând circulaţia. Alţi arbori au mai căzut tot pe DN 76, în localitatea Hidişelu de Sus şi în Drăgeşti.

La Oradea, pe strada Nicolae Bolcaş, un copac s-a prăbuşit peste un autoturism şi pe partea carosabilă, iar pe Drumul Judeţean 108, între localităţile Topa de Criş şi Vadu Crişului, doi stâlpi de telefonie aparţinând Romtelecom au fost rupţi.

Totodată, mai multe localităţi au rămas, parţial, fără curent electric, în urma căderii mai multor linii de medie tensiune. "Am fost informaţi de către Electrica că au rămas de remediat avarii în zona Aleşd, unde o parte din locuitorii din localitatea Peştera au rămas fără curent. Au mai fost afectaţi consumatori în zonele oraşului Săcueni şi localităţii Cheşereu, iar în Oradea, în zona industrială pe Şoseaua Borşului, au fost afectaţi o parte din consumatori", a mai precizat Herţe.

Potrivit acestuia, un alt eveniment produs în urma furtunii a fost un incendiu, după ce un trăsnet a lovit şura unei gospodării din localitatea Ianoşda, comuna Mădăras, la intervenţie deplasându-se pompierii Detaşamentului Salonta, cu două autospeciale. "Focul a izbucnit în gospodăria unui cetăţean din localitate, ca urmare a trăsnetului, şi a afectat o şură cu fân, arzând 500 paleţi de lucernă şi circa 45 metri pătraţi din acoperiş", a mai precizat Herţe.