Fostul ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a fost achitat definitiv miercuri de Curtea de Apel București în procesul pornit după moartea polițistului Bogdan Gigină, care a fost victima unui accident rutier petrecut în timp ce însoțea coloana oficială a fostului ministru. 

Potrivit Spotmedia.ro, Curtea de Apel București a respins ca nefondat apelul Direcției Naționale Anticorupție și a menținut decizia de achitare a lui Gabriel Oprea dată de Tribunalul București. Politicianul fusese acuzat de ucidere din culpă în cazul accidentului rutier petrecut în toamna anului 2015, care a dus la decesul tânărului polițist Bogdan Gigină. 

Sursa citată amintește că, în urmă cu opt ani, polițistul deschidea, pe motocicletă, calea pentru mașina în care se afla Gabriel Oprea, pe atunci ministru de Interne. Motociclistul trebuia să ajungă în intersecţii înainte de restul coloanei, să se asigure că traficul este oprit, după care, în momentul apropierii restului coloanei, să se deplaseze cu viteză sporită către următoarea intersecţie pentru a repeta acest proces, notează Spotmedia.ro. 

Când a ajuns în intersecţia străzii Ştirbei Vodă cu Calea Plevnei, poliţistul Gigină a accelerat către următoarea intersecţie, cea cu Splaiul Independenţei, unde a intrat cu motocicleta într-o groapă din carosabil, săpată de muncitorii firmei General MPM Impex SRL. 

Libertatea.ro scrie că polițistul s-a lovit la cap şi a suferit o hemoragie cranio-cerebrală. A fost transportat la Spitalul Universitar, aflat în apropiere, dar medicii nu l-au mai putut salva. Avea 28 de ani.

În rechizitoriul prin care l-a trimis în judecată pentru ucidere din culpă, Direcția Națională Anticorupție a susținut că Gabriel Oprea şi-a conferit, în mod discreţionar, "drepturi” neprevăzute de cadrul legal. Unul dintre acestea ar fi fost însoțirea sa permanentă de către un dispozitiv de poliție rutieră, care să includă și un polițist motociclist. DNA mai susținea că Oprea a pus poliţişti rutieri în situaţii de risc sporit şi a impus ca deplasarea echipajelor de poliţie rutieră să se facă în regim de viteză sporită.

După pronunțarea verdictului definitiv, Gabriel Oprea a transmis miercuri că „în sfârșit, justiția a făcut dreptate”. „Dumnezeu nu ne lasă niciodată și binele învinge întotdeauna. Am fost lovit, am fost doborât, am fost exclus, dar am învins, m-am ridicat și voi reveni în politica mare”, a spus, potrivit Libertatea.ro, Gabriel Oprea, președintele UNPR.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!