După ce şi-a atras numeroase critici şi chiar proteste în toată ţara, ca urmare a faptului că luni senatorii l-au scăpat de începerea urmăririi penale în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină, fostul vicepremier Gabriel Oprea a anunţat vineri că demisionează din Senat.

Anunţul a fost făcut pe contul său de Facebook, după ce, înainte cu o zi, partidele discutau inclusiv reluarea votului privind ridicarea imunităţii, iar în cursul zilei de vineri preşedintele Klaus Iohannis îi ceruse să facă pasul în spate, pentru "detensionarea situaţiei".

În contextul protestelor din ţară, PNL a cerut joi reluarea votului asupra cererii DNA de începere a urmăririi penale, preşedintele PSD Liviu Dragnea a reacţionat spunând că social-democraţii sunt de acord cu solicitarea liberalilor. Totuşi, în ciuda aparentului acord politic între principalele partide, vicepreşedintele Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a declarat că votul nu poate fi reluat din punctul de vedere al Regulamentului. 

"Nu mă ascund în spatele niciunei imunităţi şi, la fel ca şi familia Gigină, doresc adevărul despre acel accident. Înţeleg că sunt opinii juridice divergente cu privire la posibilitatea reluării votului. Prin urmare, ca să nu mai existe vreo îndoială, vă anunţ că demisionez din Senatul României. Procedura, conform Regulamentului, se va realiza săptămâna viitoare", a scris Gabriel Oprea pe Facebook.

Ca urmare a demisiei, Oprea îşi va pierde imunitatea de parlamentar. Totuşi, afirmă Digi 24, el va fi, încă, sub imunitatea dobândită în perioada în care era vicepremier, imunitate ce poate fi ridicată doar de preşedintele Klaus Iohannis.

Anunţul lui Oprea a fost făcut chiar înainte de un protest programat vineri, pentru ora 18, în Piaţa Universităţii.

Joi seară, inclusiv câţiva orădeni au protestat împotriva rămânerii în funcţie a lui Oprea.

Citiţi pe această temă articolul "Oraş inert: Protestul contra senatorilor care l-au salvat de DNA pe Gabriel Oprea a strâns la Oradea doar o mână de oameni (FOTO / VIDEO)"