Gabriela Szabó vine la Oradea la evenimentul „Tipografia de idei - #hailamuzeu”, sâmbătă, 17 august, de la ora 20, în curtea Muzeului Țării Crișurilor. Multipla campioană olimpică și mondială la atletism este invitata Conferinței „Olimpicii României”, susținută de prof. univ. dr. Gabriel Moisa, istoric și manager al instituției muzeale.

Aceștia vor discuta despre impactul și importanța succeselor sportivilor români, dar și despre provocările întâmpinate de aceștia la Jocurile Olimpice din 2024.

Organizatori ai evenimentului sunt Muzeul Țării Crișurilor Oradea - Complex Muzeal împreună cu Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, împreună cu alți parteneri.

„Gabriela Szabó a devenit prima campioană olimpică la semifond din România, câștigând aurul la 5000 m la Jocurile Olimpice din Sydney 2000.  În 1999, la Dortmund, Gabriela Szabó a stabilit cea mai bună performanță europeană indoor în proba de 5000 de metri, un record care a rămas nedoborât până în 2020, când Konstanze Klosterhalfen (Germania) a îmbunătățit această performanță.

După retragerea din competiții în 2004, a ocupat funcții importante în Federația Română de Atletism și a fost ministru al Tineretului și Sportului în 2014. A primit titlul de „Maestru Emerit al Sportului” și numeroase alte distincții”, transmit organizatorii printr-un comunicat.

Intrarea la conferință este gratuită.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!