Ministrul Culturii a comis o gafă cu totul necompatibilă cu funcţia pe care o ocupă. Ionuţ Vulpescu l-a confundat pe scriitorul William Shakespeare cu celebrul său personaj, Hamlet.

Potrivit Digi24.ro, gafatotul s-a petrecut în contextul în care demnitarul a participat la un eveniment dedicat Zilei Internaţionale a Cărţii. Ministrul Culturii a ţinut să sublinieze importanţa datei de 23 aprilie, ziua în care s-a născut William Shakespeare, creatorul personajului Hamlet. „Sigur, este o zi importantă pentru că e legată de unul dintre cei mai mari scriitori pe care i-a dat umanitatea, de Cervantes şi de Hamlet”, a spus Ionuţ Vulpescu.

Digi24.ro mai aminteşte şi  alte momente stânjenitoare care au avut drept protagonişti politicieni cunoscuţi. Chiar la postul tv menţionat, în emisiunea Kilometrul 0, fostul ministru al Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că Romulus şi Remus au fost găsiţi în pădure de o vulpe, şi nu de o lupoaică.

”Nu ştiu dacă s-au născut într-un oraş anume, pentru că ei au fost găsiţi de cineva în pădure, într-un cuib. Nu cred că vulpea nu era un cetăţean al vreunui... (Elena Vijulie: Nu era vulpe, era lupoaică.) Da, lupoaica nu era cetăţean. Şi era mitul de întemeiere a Romei. Iar Roma a venit după”.

În aceeaşi emisiune, Călin Popescu Tăriceanu a uitat numele unui roman al lui Mircea Eliade despre care spunea că i-a plăcut foarte mult. Întrebat de cartea care l-a marcat în copilărie, Tăriceanu a spus că nu îşi aminteşte, „probabil ceva de aventuri”. „Meitrei, al lui Mircea Eliade”, a răspuns el într-in final, la insistenţele moderatoarei, cu referire la Maitreyi.

De altfel, preşedintele Senatului a mai fost autorul unei gafe îndelung comentate. A mers să viziteze noul pod de la Agigea, dar l-a confundat cu vechiul pod şi nici la insistenţele presei nu s-a lăsat convins că greşeşte.