Reprezentanţii Guvernului Dăncilă se fac tot mai des de mirul lumii. Cel mai recent, duminică, au făcut o gafă de protocol la întâlnirea dintre şefii de guverne din România şi Estonia, arborând drapeul Estoniei invers…

Potrivit site-ului stirileprotv.ro, întâmplarea s-a produs duminică, la inaugurarea Consulatului onorific al Estoniei, de la Constanţa, la care a fost prezent şi premierul estonian Juri Ratas. De altfel, chiar el a sesizat că drapelul Estoniei era aşezat invers de către organizatorii evenimentului, având culoarea albă în partea de sus.

Premierul Estoniei şi-a început discursul doar după ce a pus steagul corect şi le-a arătat celor prezenţi cum trebuie să stea. Niciunul dintre oficialii români prezenţi nu a intervenit pentru a aşeza corect steagul, lăsându-l pe premierul estonian să se descurce de unul singur, mai scrie sursa citată.

Intervenţia lui Juri Ratas a avut loc chiar sub privirile premierului român Viorica Dăncilă.

Era a doua mare gafă prilejuită de vizita lui Juri Ratas în România, după ce, anterior, chiar premierul Viorica Dăncilă a uitat numele omologului său în timpul conferinţei comune de presă. Dăncilă a fost salvată după ce a cerut sprijinul consilierilor.

Site-ul G4Media.ro scrie, luni, că surse diplomatice au declarat că organizarea protocolului ar fi fost în sarcina Estoniei, dat fiind că a fost vorba despre deschiderea consulatului onorific al Estoniei la Constanţa. Cu toate acestea, consulul onorific, Alexandru Bobe, a spus că a fost vorba despre protocolul de stat al României.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă şi premierul Juri Ratas au inaugurat Consulatul onorific al Republicii Estonia la Constanţa (Universitatea Ovidius), după ce sâmbătă seară cei doi au inaugurat, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu, linia aeriană Tallinn-Constanţa.